Отборът на Арсенал следи ситуацията с крайния защитник на Бенфика

...
Отборът на Арсенал следи ситуацията с крайния защитник на Бенфика
Коментари Харесай

Арсенал се насочва към защитник на Бенфика след провала с Мартинес

Отборът на Арсенал следи обстановката с крайния бранител на Бенфика Алекс Грималдо. Твърди се, че испанецът може да бъде продаден за единствено 6 милиона паунда това лято, защото голям брой клубове имат интерес към левия бек.

Арсенал е на пазара за състезател на тази позиция, като приорет им е универсалния бранител на Аякс Лисандро Мартинес, който обаче е по-близо до трансфер в Манчестър Юнайтед. В резултат на това „ артилеристите “ може да насочат вниманието си към 26-годишния Грималдо.

Португалският вестник „ Record “ оповестява, че лондончани наблюдават деликатно обстановката, до момента в който Олимпик Лион също е в листата на заинтригуваните клубове. Грималдо има още една година от настоящия си контракт и в случай че не подпише нов, Бенфика може да го изпусне без пари идващото лято.

Arsenal ‘keeping tabs’ on Alex Grimaldo situation with Benfica defender ‘available for just £6m summer transfer’
— The Sun - Arsenal (@SunArsenal)
Също по този начин се отбелязва, че мениджърът на Арсенал Микел Артета и Грималдо споделят една и съща мениджърска организация, което в последна сметка може да се окаже решителен фактор за прехвърлянето.

„ Топчиите “ към този момент приключиха прехвърлянията на четирима играчи, като похарчи общо 83 милиона паунда. Те привлякоха нападателя Габриел Жезус, Фабио Виейра от Порто, вратаря Мат Търнър и младия Маркиньос. От „ Емиратс “ обаче се интересуват още от халфа на Лестър Юри Тилеманс.

Грималдо се причисли към Бенфика от академията на Барселона през 2016 година. Оттогава той има 247 мача за „ лисабонските орли “, отбелязвайки 19 гола и записвайки 50 асистенции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР