Отборът на Арсенал разгроми с 5:2 като гост Евертън в

...
Отборът на Арсенал разгроми с 5:2 като гост Евертън в
Коментари Харесай

Арсенал постигна драматичен обрат на "Гудисън Парк"


Отборът на Арсенал разгроми с 5:2 като посетител Евертън в предпоследния дуел от 9-ия кръг на Висшата лига. „ Артилериситите “ стигнаха до цялостен поврат на „ Гудисън Парк “, откакто изоставаха в резултата, само че попадения на Монреал, Йозил, Лаказет, Рамзи и Санчес донесоха петата победа за играчите на Арсен Венгер в шампионата.

В 12-та минута след груба неточност на Гранит Джака топката попадна в Рууни, който с акуратен удар от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Петер Чех.

„ Артилеристите “ съумяха да възстановят равенството в мача малко преди края на първото полувреме. Главният отговорен за попадението на Евертън Гранит Джака насочи топовен изстрел от близо 30 метра, който бе избит от Джордан Пикфгорд. Топката обаче попадна на крайници на Начо Монреал, който с мощен удар прониза вратата на домакините, с което изравни за 1:1.

След подновяването на играта възпитаниците на Арсен Венгер стигнаха до цялостен поврат в конфликта на „ Гудисън Парк “. Това стана факт, откакто в 53-та минута Алексис Санчес центрира съвършено към оставения изцяло непокрит Месут Йозил. Впоследствие немският национал бе непогрешим и невъзмутимо осъществя с глава за 2:1.

В 68-та минута Идриса Гей остави „ карамелите “ с човек по-малко, откакто извърши недодялан фаул против Гранит Дажака, за който закономерно получи втори жълт картон.

„ Топчиите “ незабавно се възползваха от численото си предимство на терена и осъществя ново попадение, с което тотално убиха интригата в срещата. Това стана факт в 74-та минута, когато още веднъж Месут Йозил бе в ролята на помощник, центрирайки съвършено към Александър Лаказет. Французинът от своя страна бе непогрешим и с акуратен удар направи резултата 3:1. В 90-та минута Аарън Рамзи осъществя за 4:1, само че минута по-късно неточност на Чех разреши на Омар Ниясе да понижи за 2:4. В последните секунди на продължението точка на разногласието постави Алексис Санчес, с което оформи крайното 5:2 в интерес на артилеристите. Така Арсенал се изкачи до петата позиция в класирането с актив от 16 пункта, до момента в който възпитаниците на Ронал Куман се сринаха в зоната на изпадащите и заемат 18-то място с 8 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР