Отборът на Арсенал разби Норич с 5:0 в мач от

...
Отборът на Арсенал разби Норич с 5:0 в мач от
Коментари Харесай

Арсенал се позабавлява срещу опашкаря

Отборът на Арсенал разруши Норич с 5:0 в мач от програмата на Боксинг Дей във Висшата лига. С две попадения се регистрира Букайо Сака, а по един път се разписаха Киърън Тиърни, Александър Лаказет и Емил Смит Роу.

Точно шест минути бяха задоволителни на "артилеристите " да открият резултата. Букайо Сака овладя добър пас и мигновено нанесе удар, който приключи в мрежата на Гън, чиято интервенция можеше да бъде и по-добра.

Натискът на гостите продължи, само че "канарчетата " се справяха съвършено в защита. В 26-ата минута Александър Лаказет засече центриране на Сака и насочи изстрел с глава, само че кълбото мина много настрана от вратата.

Две минути по-къно "топчиите " проведоха нова добра офанзива. Габриел Мартинели напредна по левия фланг и опита изстрел, който бе блокиран. Кълбото доближи до Букайо Сака, чието акробатично осъществяване приключи отвън рамките на вратата. Норич отвърна с бърза контраофанзива и удар на Плахета, озовал се право в ръцете на Рамсдейл.

В края на първата част пристрастеностите се нажежиха и двата тима отвориха работа на Греъм Скот. Първо Гранит Джака, а след това и Плахета се нахвърлиха на противникови играчи, а основният съдия им сподели жълтия картон.

Гостите приключиха първата част, както и започнаха - с попадение. Киърън Тиърни доближи до топката и с изстрел по трева и помощта на страничния дирек я прати в мрежата на Норич за 2:0.

След половин час игра Габриел Мартинели вкара трети гол за Арсенал, само че попадението бе отмемено поради засада. В средата на втората част Сака означи втория си гол в мача. Талантът на "топчиите " получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар оформи класиката.

В последните минути на мача Озан Кабак влезе жестоко в краката на съперник и подари дузпа на "артилеристите ". С осъществяването от бялата точка се нагърби Александър Лазакет, който с неспасяем удар в десния ъгъл означи четвъртото попадение в мача.

В добавеното време появилият се от пейката Емил Смит Роу също се разписа, оформяйки крайния резултат. Така "топчиите " съкратиха разликата с третия Челси и към този момент имат 35 пункта, до момента в който Норич остава на дъното на таблицата с едвам 10 точки.

Норич - Арсенал КР 0:5
0:1 Букайо Сака 6'
0:2 Киърън Тиърни 44'
0:3 Букайо Сака 67'
0:4 Александър Лаказет 84'
0:5 Емил Смит Роу 90+1'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Норич: 20. Гън, 2. Аарънс, 15. Кабак, 4. Гибсън (к), 21. Уилямс, 10. Доуел, 8. Гилмор, 23. МакЛийн, 11. Плахета, 22. Пуки, 24. Сарджънт

Мениджър: Дийн Смит

Арсенал: 32. Рамсдейл, 3. Тиърни, 6. Габриел, 16. Холдинг, 4. Уайт, 34. Джака, 5. Партей, 35. Мартинели, 8. Йодегард, 7. Сака, 9. Лаказет (к)

Мениджър: Микел Артета

Съдия: Греъм Скот
Стадион: "Кероу Роуд ", Норич
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР