Отборът на Арсенал постигна успех с 2:1 над Милан в

...
Отборът на Арсенал постигна успех с 2:1 над Милан в
Коментари Харесай

Арсенал победи Милан в редовно време и на дузпи

Отборът на Арсенал реализира триумф с 2:1 над Милан в дуел от приятелския шампионат за Суперкупата на Дубай. “Артилеристите ” завоюваха и при обичайното за надпреварата осъществяване на дузпи.

В 21-вата минута Мартин Йодегор откри резултата за водача в Премиър лийг с отлично изпълнен директен свободен удар. След още 21 минути Рийс Нелсън удвои преднината на отбора. Тогава неговият шут се отклони точно в Йодегор, с което беше преодолян Чиприан Татарушану. В 78-ата минута при центриране от фал Фикайо Томори се разписа с глава и понижи изоставането на италианския първенец, само че това не беше задоволително за “росонерите ”, с цел да избегнат загубата. При дузпите Седрик Соареш, Габриел Магаляеш, Маркиньос и Мохамед Елнени бяха точни за Арсенал, като Татарушану избави удара единствено на Матю Смит. Исмаел Бенасер, Сандро Тонали и Марко Лазетич вкараха за Милан от бялата точка, само че Карл Хейн избави осъществяването на Браим Диас, а Раде Крунич стреля настрана от вратата.

Така Арсенал завоюва и втория си дуел в шампионата след 3:0 над Лион в предходния мач. На отбора му остава да играе с Ювентус на 17 декември, а ден по-рано Милан се изправя против Ливърпул.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР