Отборът на Арсенал постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството

...
Отборът на Арсенал постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството
Коментари Харесай

Арсенал вкара четири гола на клетия Евертън и дръпна с пет точки пред Сити

Отборът на Арсенал реализира разгромна победа с 4:0 при семейството си на Евертън в отсрочен дуел от седмия кръг на британската Висша лига.

„ Топчиите “ откриха резултата на стадион „ Емирейтс “ в 40-ата минута, когато Олександър Зинченков с дълго подаване по земя откри Букайо Сака отдясно в наказателното поле на „ карамелите “, британските национал пое токата, обърна се на 180 градуса и с още изстрел диагонално прати неспасяемо топката в близкия ляв ъгъл на стража Джордан Пикфорд.

Домакините удвоиха преднината си в първата минута от добавените четири на първата част. Идриса Гей работи разконцентрирано отдясно на дъгата на наказателното си поле и това даде късмет на голмайстора Сака да отнеме владението му на топката. В следствие кълбото стигна до Габриел Маритнели напредна към вратарското поле и стреля около краката на връхлитащия го пазач Пикфорд, разписвайки се в долния ляв ъгъл на вратата. Първоначално попадението не бе зачетено поради засада, само че след интервенция на ВАР голът бе приет.

Арсенал направи преднината си класическа в 71-ата минута, когато Гранит Джака изведе Леандро Троаср по левия фланг, белгиецът влезе на скорост в пеналтерията на гостите и с върна топката по земя малко преди точката за осъществяване на дузпа, където връхлитащият Мартин Йодегор с удар от придвижване прати топката в мрежата.

Съставът на Микел Артета направи разгромът над своя противник цялостен девет минути по-късно след ново брилянтно подаване на Зинченко. Тогава украинецът откри Нкетия отляво на вратарското поле на „ сините “, а нападателят на Арсенал пусна късно паралелно подаване към Мартинели, който с едно допиране прати кълбото сред краката на Пикфорд.

В класирането Арсенал е водач с 60 точки, на пет пункта пред първенеца Манчестър Сити, който е втори. Евертън пък е предпредпоследен с актив от 21 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР