Отборът на Арсенал постигна много ценна победа в първия полуфинален

...
Отборът на Арсенал постигна много ценна победа в първия полуфинален
Коментари Харесай

Оба-Оба и Лаказет засилиха Арсенал към финала в Лига Европа

Отборът на Арсенал реализира доста скъпа победа в първия полуфинален мач в Лига Европа против Валенсия, надделявайки с 3:1 над испанския отбор след цялостен поврат в Лондон. Първо Муктар Диакаби откри резултата за „ прилепите” с гол в 11-ата минута, само че седем по-късно Александър Лаказет подвигна на крайници трибуните на стадиона на „ топчиите”, завършвайки образцова офанзива. След 25 минути игра пък Лаказет вкара своя втори гол, носейки цялостния поврат за домакините.

През втората част гостите бяха доста по-активният тим, само че все пак не съумяха да отбележат гол, в противен случай, Валенсия даже инкасира трето попадение, откакто Пиер-Емерик Обамеянг се разписа в 90-тата минута от мача. По този метод реваншът на 9-и май във Валенсия ще пристигна в прелестно въодушевление за Арсенал, като испанският отбор ще би трябвало да търси отбелязването на най-малко два чисти гола, с цел да продължи към финала в Баку.

 live АРСЕНАЛ - ВАЛЕНСИЯ 3:1

0:1 Муктар Диакаби (11')

1:1 Александър Лаказет (18')

2:1 Александър Лаказет (25')

3:1 Пиер-Емерик Обамеянг (90')

Мениджърът на Арсенал Унай Емери прави три промени на фона при провалянето от Лестър Сити за състезание. Месут Йозил започва от първата минута, а Алекс Иуоби отсъства. Промени има и в отбраната, като Лоран Косчелни ще играе, до момента в който Матео Гендузи е предпочетен пред Лукас Торейра в халфовата линия. Хенрих Мхитарян е оставен на пейката.

Марселино прави четири промени за Валенсия след шоковата загуба от Ейбар през уикенда. Даниел Вас, Феран Торес, Кевин Гамейро и някогашният „ топчия” Франсис Коклен са навън, до момента в който Кристиано Пичини, Езекиел Гарай, Муктар Диакаби и Карлос Солер ще стартират, като постройката на „ лос че” наподобява, че ще е 3-4-3.

В осмата минута Валенсия стигна до първия огромен късмет в мача. Дани Парехо центрира вляво за Родриго, който бе на чиста позиция и върна паралелно за Карлос Солер, само че халфът на валенсианците отпрати топката над напречната греда на Петър Чех. Валенсия поведе в резултата против Арсенал три минути по-късно. Тогава „ лос че” извършиха ъглов удар, а топката бе пратена на втора греда за Родриго. Нападателят на Валенсия върна топката от другата страна на вратата на Чех, където Диакаби я прати с глава в опразнената врата – 1:0 за Валенсия.

Миг по-късно защитата на Арсенал рискува ужасно доста да допусне втори гол. Петър Чех трябваше да отразява удар от далечна отдалеченост, боксирайки топката, а Ейсли Мейтланд-Найлс я върна леко към вратаря. Там Гедеш откри пътя да я нападна, само че за негово страдание отлетя над напречната греда.

Авансът на гостите се задържа едвам седем минути, откакто в 18-ата минута Александър Лаказет изравни. Именно той пусна пас за Пиер-Емерик Обамеянг, а габонецът се стрелна напред, задминавайки Ронкалия. Все отново Оба-Оба изчака поддръжката на съотборници, откакто към този момент бе вътре в наказателното поле и пусна по земя за Лаказет, който с удар по земята изравни резултата – 1:1.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР