Отборът на Арсенал постигна минимална победа с 1:0 при домакинството

...
Отборът на Арсенал постигна минимална победа с 1:0 при домакинството
Коментари Харесай

Арсенал победи ПСВ с гол от воле на Джака и се класира за 1/16-финалите в Лига Европа

Отборът на Арсенал реализира минимална победа с 1:0 при семейството си на ПСВ Айндховен в отсрочен мач от втория кръг на група А в Лига Европа.

Двубоят трябваше да се изиграе на 15 септември, само че бе отсрочен поради гибелта на кралица Елизабет II и уговорките на локалната полиция с погребението ѝ

Единственото попадение на стадион „ Емирейтс “ в Лондон бе маркирано в 70-ата минута, когато капитанът Мартин Йодегор комбинира отдясно с Такехиро Томиясу, който центрира в наказателното поле на „ филипсите “, където непокритият Гранит Джака стреля от придвижване с десния си крайник от воле, разписвайки се в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Валтер Бенитес.

Победата разреши на Арсенал да се класира за елиминационната фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат през пролетта.

В класирането съставът на Микел Артета е безапелационен водач с 12 точки от четири изиграни срещи, на пет пункта пред втория ПСВ Айндховен. Трети е норвежкият първенец Бодьо/Глимт с четири точки, а на дъното е швейцарския Цюрих без точков актив.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР