Отборът на Арсенал постигна изключително ценна победа срещу Манчестър Юнайтед

...
Отборът на Арсенал постигна изключително ценна победа срещу Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Арсенал нанесе зловещ удар по Манчестър Юнайтед

Отборът на Арсенал реализира извънредно скъпа победа против Манчестър Юнайтед с 3:1 в мач от 34-ия кръг от Висшата лига. Успехът на „ артилеристите “ направи по този начин, че на процедура „ алените дяволи “ са навън от борбата за Топ 4, въпреки към момента да има научен късмет за пласирането на тима в първото каре от таблицата.

Лондончани, от своя страна, затвърди четвъртата си позиция, само че до края на сезона борбата с градския противник – Тотнъм Хотспър, за място в групите на Шампионска лига ще бъде яростна.

Гостите от Манчестър пък записаха второ проваляне в шампионата през седмицата, като преди броени дни загуби с 0:4 от историческия си зложелател Ливърпул, до момента в който в събота преклони глава пред хората на Микел Артета. Ман Юнайтед остава 6-и с 54 точки, а Арсенал е четвърти с 60 пункта, само че и мач пасив по отношение на „ алените дяволи “.

Нуно Тавареш даде задатък на Арсенал с попадение в третата минута, а гол на Еди Нкетия бе анулиран в 28-ата минута заради засада, само че тя бе преразгледана, а на нея се видя, че Далот прави нарушаване против Сака в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана точно Сака и направи 2:0 за Арсенал.

Кристиано Роналдо понижи пасива за гостите в 34-ата минута, с цел да осъществя своя гол №100 в кариерата си единствено във Висшата лига. Втората част стартира добре за Юнайтед, но Бруно Фернандеш пропусна да изравни на „ Емирейтс “, откакто изтърва дузпа в 57-ата минута. Четири по-късно гол на Роналдо бе анулиран заради извънредно тънка засада, а в 70-ата Гранит Джака осъществя ужасно попадения, поставяйки точка на разногласието в Северен Лондон в откриващия кръга мач.

Срещата в северен Лондон започва с провал за гостите от Манчестър. Отбраната на "червените дяволи " беше принудена от първите секунди да се пази, а Гранит Джака даде пас отляво, а Алекс Телес и Рафаел Варан се разминаха тъпо с топката, с цел да отиде тя в Букайо Сака. Младият англичанин стреля, а Де Хеа отклони топката, само че тя отиде право у Нуно Тавареш, който я прати в опразнената врата - 1:0 за Арсенал.

Кристиано Роналдо даде страховит пас вдясно към Антони Еланга в шестата минута. №36 от Юнайтед напредна и шутира по диагонала, но Алан Рамсдейл избави. Скот МакТомини пък нападна топката с глава след корнера, само че я прати навън. В седмата минута,, и тези на Арсенал приветстваха Кристиано Роналдо след нещастието, сполетяла португалската звезда преди броени дни.

В 11-ата минута пристигна нов късмет за Юнайтед след съдействието на вратаря на Арсенал. Рамсдейл подаде едва топката, а МакТомини я спра и даде за Бруно Фернандеш. Португалецът стреля към опразнената врата, само че имаше рикошет и топката отиде в корнер. След него пък шотландският халф на гостите още веднъж игра с глава, само че отново неопределено. В 19-ата минута пък Мартин Йодегорд разочарова с удар от свободен удар. В 20-ата Далот комбинира с Роналдо в наказателното на Арсенал, чийто мощен удар отлетя високо в трибуните на "Емирейтс ".

В 24-ата минута "червените дяволи " бяха доста близо да заличат пасива си, а Роналдо даде встрани за сънародника си Далот. Крайният защитник насочи извънреден параболичен изстрел с десния крайник, но за негово страдание топката спря в напречната греда на Арсенал. Минута по-късно Арсенал за малко да вкара втори гол. Йодегорд с пета откри Нкетия, който бе изведен самичък против Де Хеа, само че испанският вратар направи положително избавяне. В 28-ата пък Арсенал вкара втори гол, откакто топката бе пратена към Нкетия, само че Далот "натисна " нападателя на Арсенал, след което допиране топката отиде у Сака. Той пък стреля самичък против Де Хеа и вкара гол, само че след преразглеждането на ВАР се видя, че има засада. Само че, при единоборството сред Далот и Нкетия се считаше, че има фал на португалеца и Поусън отиде персонално да прегледа видеосистемата.

Реферът отсъди нарушаване против Сака и дузпата за домакините беше реалност. Сака стреля с левия крайник в дясно от испанския пазач на Юнайтед, а той "отиде " вляво и "артилеристите " усилиха задатъка си - 2:0.

В 34-ата обаче Неманя Матич пласира центриране пред Рамсдейл, а Кристиано Роналдо се измъкна през двама бранители на Арсенал и вкара красиво топката във вратата на домакините. Това е и връх за португалеца, който вкара своя гол №100 във Висшата лига.

В добавеното време на срещата Алекс Телес насочи мощен изстрел отляво, а вратарят на лондончани направи зрелищно избавяне, предотвратявайки втори гол във вратата си.

Девет след подновяването на играта Нуно Тавареш от домакините игра с ръка в наказателното поле на домакините и след ВАР реферът отсъди углавен удар за "червените дяволи ". Зад топката причудливо застана Бруно Фернандеш, вместо Кристиано Роналдо, а плеймейкърът стреля по земя вдясно, само че топката се отби в страничната греда и излзезе навън.

След час игра в Лондон Роналдо прати топката във вратата на Арсенал от сложна обстановка, само че португалецът бе в засада и попадението беше анулирано. Натискът на "червените дяволи " продължи, а 180 секунди по-късно Диого Далот бе изведен вдясно на наказателното поле на "топчиите ". Бекът шутира, а Рамсдейл сложи лявата си ръка и отклони топката, която пък се отби от левия му непряк дирек.

Напук на натиска на гостите от Манчестър, то домакините вкараха трети гол в 71-ата минута. След некадърност да се изнесе топката в предни позиции, то топката бе подадена към Гранит Джака. Швейцарският футболист нанесе мощен изстрел към вратата на Де Хеа, който направи крачка настрана и тя не му спомогна да се намеси в обстановката - 3:1 за "артилеристите ".

До края на мача в Лондон не се видяха съществени положения, а триумфът остана за Арсенал. В идващия рунд Арсенал ще гостува на Уест Хем, до момента в който Ман Юнайтед ще спори с Челси вкъщи.

​FT /

1:0 Нуно Тавареш (3)

2:0 Букайо Сака (32-дузпа)

2:1 Кристиано Роналдо (34)

3:1 Гранит Джака (71)

Рефер: Крейг Поусън

Стадион: "Емирейтс Стейдиъм ", Лондон

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арсенал: 32. Рамсдейл, 17. Соареш, 4. Уайт, 6. Габриел, 20. Тавареш, 25. Елнени, 34. Джака, 7. Сака, 8. Йодегард, 10. Смит Роу, 30. Нкетия

Мениджър: Микел Артета

Ман Юнайтед: 1. Де Хеа, 27. Телеш, 19. Варан, 2. Линдельоф, 20. Дало, 31. Матич, 39. МакТоминей, 25. Санчо, 18. Фернандеш, 36. Еланга, 7. Роналдо

Мениджър: Ралф Рангник
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР