Отборът на Арсенал, макар и трудно, се справи с този

...
Отборът на Арсенал, макар и трудно, се справи с този
Коментари Харесай

Арсенал се справи с коравия тим на Шефилд Юнайтед

Отборът на Арсенал, въпреки и мъчно, се оправи с този на Шефилд Юнайтед, побеждавайки го вкъщи с 2:1 в четвъртия кръг на британската Висша лига. Тимът на Микел Артета трябваше да трепери до самия край за третата си победа от началото на акцията.

Първото полувреме бе много скучно, като двата тима повече се надлъгваха и не допускаха доста положения пред вратите си.

Втората част бе много по-интересна. Арсенал съумя да открие резултата в 61-ата минута. Тогава Обамеянг изведе Ектор Бейерин по десния фланг, испанецът стигна съвсем до аутлинията и центрира. Той постави топката на главата на непокрития Бакайо Сака, който вкара елементарно.

Само три минути по-късно Арсенал удари за повторно. Отново Бейерин се регистрира с асистенция, само че този път към Никола Пепе. Французинът влезе в наказателното поле и с акуратен удар матира вратаря на Шефилд.

Гостите върнаха един гол посредством МакГолдрик. Това се случи в 83-ата минута на дуела.

До края Шефилд опита да изравни, само че Арсенал се оправи, въпреки и това да им костваше съществени старания в защита.

" Топчиите " към този момент имат 9 точки и са на четвърто място в класирането. Шефилд остава предпоследен без извоювана точка.

В другия мач от Висшата лига на Англия, който се игра по същото време, отборът на Уулвърхемптън завоюва с минималното 1:0 против Фулъм. Единственият гол вкара Педро Нето в 56-ата минута.

" Вълците " имат 6 точки и заемат 12-тото място, до момента в който тимът от Западен Лондон се намира на последното място във краткотрайното класиране без нито една извоювана точка от началото на сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР