Отборът на Арсенал излезе на върха в подреждането на английската

...
Отборът на Арсенал излезе на върха в подреждането на английската
Коментари Харесай

Късен гол на Кай Хаверц донесе успеха на Арсенал срещу Брентфорд и качи топчиите на върха във Висшата лига

Отборът на Арсенал излезе на върха в подреждането на британската Висша лига след минималната си победа с 1:0 като посетител на Брентфорд в лондонско дерби от 13-ия кръг.

Единственият гол за състава, воден от Микел Артета, осъществя Кай Хаверц минута преди края на постоянното време, с което германецът означи едвам второто си попадение за отбора след прехвърлянето си от Челси през лятото.

Преди този епизод обаче " артилеристите " към този момент един път бяха съумели да пратят топката във вратата на домакините в края на първата част, когато прецизен бе Леандро Тросар, само че тогава голът беше анулиран след интервенция на ВАР поради тънка засада на белгиеца.

В последна сметка Арсенал стигна до успеха в самия завършек на мача, когато Букайо Сака достави чудесно центриране отдясно за Хаверц, който от близко с глава донесе трите точки за своя отбор

С триумфа " артилеристите " излязоха отпред в класирането с актив от 30 точки, изпреварвайки Манчестър Сити и Ливърпул, които след равенството между тях по-рано през днешния ден са надлежно втори и трети с по 29 и 28 пункта.

В същото време Брентфорд заема 11-ата позиция с 16 точки, като за футболистите на Томас Франк това бе второ следващо проваляне в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР