Отборът на Аржентина продължава без загуба на тазгодишното Световно първенство

...
Отборът на Аржентина продължава без загуба на тазгодишното Световно първенство
Коментари Харесай

Аржентина стегна куфарите на плавите в Китай

Отборът на Аржентина продължава без загуба на тазгодишното Световно състезание по баскетбол в Китай, откакто в профил Сърбия след 97:87 в първи мач от четвъртфиналите на конкуренцията, игран в Донгуан.

Южноамериканците поведоха с две точки след равностойна първа четвърт – 25:23, а на полувремето разликата бе пет пункта – 54:49. „ Плавите “ се приближиха в резултата единствено на точка, навлизайки в заключителната четвърт, само че най-после аржентинците не им оставиха шансове след вездесъщата игра на ветерана Луис Скола и Факундо Кампацо.

39-годишният Скола бе най-резултатен за спечелилите с 20 точки, към които прибави и пет битки, а плеймейкърът записа 18 точки, шест битки и цели 12 асистенции. За играчите на Александър Джорджевич още веднъж над всички бе Богдан Богданович с 21 точки, а Никола Йокич приключи срещата с 16 точки, 10 битки и пет асистенции, които обаче се оказаха извънредно незадоволителни за едни от любимците на шампионата в Китай.

За сърбите отпадането на четвъртфиналите е неуспех след финала им на предходния Мондиал, а аржентинците станаха първите полуфиналисти в Китай, освен това след шест поредни триумфа. В спор за място на финала те ще се изправят против спечелилия от дуела сред настоящия международен първенец Съединени американски щати и Франция, които играят на следващия ден. По-късно през днешния ден следва вторият четвъртфинал за деня сред Испания и Полша. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР