Отборът на Арда се поздрави с първи успех за сезона

...
Отборът на Арда се поздрави с първи успех за сезона
Коментари Харесай

Арда превзе Герена с лекота, а Левски инкасира исторически антирекорд

Отборът на Арда се поздрави с първи триумф за сезона в efbet Лига. Селекцията на Николай Киров победи с лекост при гостуването си на Левски с 2:0. Кърджалийци подсигуриха трите точки още до почивката, когато точни бяха Тонислав Йорданов и Спас Делев.

Кошмарът пък напълно остава за домакините от София. Левски инкасира исторически антирекорд, като в никакъв случай до момента не бе започвал шампионата с три следващи загуби. Логично селекцията на Живко Миланов е и на последно място във краткотрайното класиране. Това най-вероятно ще докара и до треньорска рокада.
 Левски - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути)

Мач без доста конспирация на " Герена "

Положителна смяна не внесе и дебюта на Георги Миланов, който въпреки и обратно с подготовката, беше един от най-хубавите за своя отбор. По-силното полувреме за " сините " бе второто, само че тогава пропуски сътвориха Бари, Краев и Миланов. В последните мигове изстрел на Мартин Петков срещна гредата.
 Снимка 542385
Източник:

Срещата започва с забавен тактически план от страна на Живко Миланов. Като флангови нападател бе заложено на бранителя Иван Горанов, който заместваше замесилия се в любопитен скандал през седмицата Здравко Димитров. Арда пък разчиташе на преса от двамата си централни нападатели, която имаше за цел да докара до неточност сред несигурния " наследник " тандем Шелис - Александров.

Домакините имаха нещо като начален напън, който бе илюстриран с две статични положения отляво, изпълнени от Георги Миланов. При второто от тях Караджов излезе неразчетено, само че Патрик-Габриел Галчев не съумя да накаже неговата неточност.
 Снимка 542389
Източник:

Постепенно футболистите на Арда започнаха да придвижват играта в половината на съперника им. Финалистът в миналогодишния шампионат за Купата атакуваше най-често през зоната на Александров, който до този миг действаше без някакви съществени неточности.

И по този начин с настъпването на 20-ата минута, футболистите на Арда получиха подарък от своите общителни домакини, който беше трансфорат в попадение. Един от опитните играчи на Левски - Симеон Славчев, опитва непотребен пас диагонално, който като се изключи че неверен, се оказа и началото на бърза контра за Арда. Иван Коконов влезе на скорост в полето на вековниците и бе фаулиран за дузпа от Христофор Хубчев. С виновната задача се нагърби Тонислав Йорданов, който мощно в средата изведе напред тима от Кърджали.

Още в 28-ата минута Иван Караджов от Арда получи жълт картон поради бавене на времето, което единствено предвещаваше развоя на събитията през оставащия интервал от срещата.
 Снимка 542397
Източник:

Левски освен пропусна да отговори на предизвикването, а инкасира и втори гол в 31-ата минута. Арда пресира надълбоко своя конкурент, което докара този път до неточност на Михайлов. Подобно и на обстановката със Слачев, селекцията на Ники Киров отново се нуждаеше от няколко паса, като Жуниньо хитро пусна за Спас Делев. От няма и 10 метра, той порази близкия ъгъл на домакинския пазач.

Новото попълнение Георги Миланов опитва да вдъхне живот на сломения столичен отбор с положително осъществяване на фаул в 35-ата минута. Кълбото летеше към горния ляв ъгъл, само че Иван Караджов внимаваше, протегна се оптимално и мазета в корнер.
 Снимка 542391
Източник:

Четворката в офанзива за Арда сменяше своята позиция непрекъснато, а това объркваше защитата пред Михайлов. В 44-ата Жуниньо бе оставен непокрит и центрира към далечната греда, само че там с наличието си закъсняха Делев и Йорданов.

На полувремето в игра за Левски се появиха Здравко Димитров и Ивайло Найденов, до момента в който терена напуснаха Христофор Хубчев и Симеон Славчев.

Левски стартира малко по-активно второто полувреме. Появата на Здравко Димитров даде подтик в офанзива, като с настъпването на 50-ата минута Георги Миланов получи подаване на дъгата, а последвалият му шут мина около дясната греда.
 Снимка 542394
Източник:

Тонислав Йорданов сътвори проблем на левскарската офанзива с бърз пробив в 60-ата минута. Той приключи с центриране за Жуниньо, който насочи с глава, само че не откри мрежата на Михайлов.

Билал Бари и Жуниньо се сдърпаха в 61-ата, когато мароканецът реши да " помогне " на лежащия на тревата бразилец. Това докара до прочувствена свада, която бе потушена от основния арбитър с по един жълт картон.

Левски пропиля най-чистото си голово състояние в 67-ата минута. След благополучен рикошет, Билал Бари се оказа на извънредно преференциална позиция. Вместо удар по земя, африканецът реши да заложи на силата и прати кълбото над горната греда.
 Снимка 542403
Подемът в редиците на домакините продължи с добра опция и пред Андриан Краев. Снажният футболист се оказа непокрит на далечна греда, само че изстрелът му с глава откри външната част на мрежата. Това беше и последното му деяние в мача, защото незабавно по-късно бе сменен от Валери Божинов.

Критичен миг пред вратата на Караджов имаше в 85-ата минута. Серия от финтове на Иван Горанов, приключи с центриране, което с доза шанс, стигна до Мартин Петков. Резервата насочи мощен удар от въздуха, който се отби в страничната греда.
 Снимка 542405
Така Левски загуби за трети следващ път на старта в шампионата, с което записва безспорен антирекрод. " Постижението " не бе признато по никакъв начин добре от изстрадалата " синя " аудитория.
 Снимка 542399
Източник:

В идната си среща Левски още веднъж семейства. Този път на Царско село. Арда приема вкъщи първенците от Лудогорец.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР