Отборът на Арда се наложи с минималното 1:0 над Черно

...
Отборът на Арда се наложи с минималното 1:0 над Черно
Коментари Харесай

Арда пречупи съпротивата на Черно море в тактическа битка

Отборът на Арда се наложи с минималното 1:0 над Черно море в откриващ 20-ия кръг на efbet Лига конфликт. До инкасирането на попадението в края на първата част " моряците " се защитаваха извънредно дисциплинирано, което затрудняваше построяването на офанзивите на Арда. Домакините въпреки всичко проведоха положително нахлуване, приключило с дебютно попадение на Иван Тилев със " синия " екип. През втората част Черно море заигра много по-добре, само че не съумя да материализира напъните си и резултатът остана неизменен.

Преди първия съдийски сигнал треньорите на двата отбора получиха премиите си за 2020 година. Наставникът на кърджалийци - Николай Киров, получи оценката си за Треньор №1 на миналата година, а Илиан Илиев остана на второто място.

Двата тима влязоха внимателно в срещата и изчакваха своите шансове. В петата минута Спас Делев овладя страховит диагонален пас, оправи се с Даниел Димов и насочи удар към вратата на Георги Георгиев, само че стражът излезе, скъсявайки ъгъла оптимално, и блокира опита.

След към половин час игра " моряците " стигнаха до първото си рисково състояние. Гостите проведоха добра контраофанзива, стартирала с подаване на Родриго към Илиан Илиев. Бившият юношески национал надбяга своя противник и стреля, само че топката се удари в страничния дирек.

В края на първата част кърджалийци поведоха в резултата след постепенна офанзива. Иван Коконов овладя пас на Александър Георгиев и мигновено продължи към средата на терена, след което топката доближи до оставения на произвола Иван Тилев, който с първото си попадение в efbet Лига от началото на сезона изведе Арда напред. От щаба на гостите изявиха искания, че Коконов не е съумял да резервира топката в рамките на терена.

Второто полувреме започва с нов късмет за домакините, който бе прахосан от Иван Коконов, чийто удар прелетя разочароващо високо над напречната греда. В 78-ата минута " моряците " получиха правото да извършват свободен удар след игра с ръка на неприятелски футболист. Ударът на Илиан Илиев-младши обаче бе неакуратен.

В последните минути напрежението в Кърджали се повиши. Денислав Ангелов центрира към Велислав Василев, който се строполи в наказателното поле след прикосновение с Милен Желев, който посегна да играе с топката. Георги Кабаков изгледа обстановката от близко и реши, че няма нарушаване, което вбеси наставника на " моряците ".

В последна сметка, Арда завоюва трите точки, с което се изравни с Локо Пд, който пък среща ЦСКА в 20-ия кръг на шампионата. С 38 пункта, кърджалийци затвърдиха четвъртата си позиция в класирането. Черно море, от своя страна, остана на седмо място с 25 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР