Отборът на Арда се класира за първи път в историята

...
Отборът на Арда се класира за първи път в историята
Коментари Харесай

Арда взе реванша със Славия и е на исторически първи финал за Купата на България

Отборът на Арда се класира за първи път в историята си на край за Купата на България. Постижението за клуба от Кърджали бе реализирано, откакто селекцията на Николай Киров завоюва полуфинала-реванш против Славия с 1:0. Така след нулево реми в първата среща, Спас Делев и компания ще спорят за второто по значителност отличие у нас против Лудогорец или ЦСКА.
 Славия - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Славия - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути)

Историческо достижение за клуба от Кърджали

Героите за Арда в днешния тъмен софийски ден бяха двама. Авторът на единственото, само че и оказало се скъпо попадение, Алекс Петков, разписал след центриране от корнер 26-ата минута. Аплодисменти наедно с някогашния състезател на Левски заслужи и Иван Краджов, който в края на първата част избави дузпа на Димитър Рангелов, която ненапълно и деморализира най-стария софийски клуб от устрема за поврат.
 Снимка 526866
Източник:

Гредите също бяха зложелател за състава на наново дебютиращия ментор Златомир Загорчич. Неуспех с тях имаха Емил Виячки и Владислав Узунов.

По един състезател на двата отбора пък напусна наложително поради контузия. За славистите това беше Дарко Тасевски, до момента в който без време за Арда играта напусна Спас Делев.

Финалът за Купата на Българя е плануван за 19 май и ще се играе на националния стадион " Васил Левски ".
 Снимка 526867
Източник:

Арда беше тимът, който като че ли се ориентира концепция по-добре в мрачния вторнишки следобяд на стадион " Славия ". Макар и атакуващи единствено с двама във въпросната трета минута, Румен Руменов насочи тежък изстрел от междинна отдалеченост, който мина малко над горната греда.
 Снимка 526864
Източник:

Арда можеше да съжалява, че не води в резултата с настъпването на петата минута. Повторният дебют на Загорчич щеше да бъде белязан от фаулстарт, защото върнатият от него в титулярния състав - Емил Виячки се подхлъзна, позволявайки на Спас Делев да навлезе доста рисково в полето на Славия. Националът на България си обезпечи кулоар за пукотевица, само че не откри опразнения десен ъгъл на Светльо Вуцов. В левия подобен пък ловко бе застанал Андреа Христов.

Отговорът на Славия беше сладкодумен и в осмата минута " белите " удариха греда. Този път Емил Виячки имаше положително въздействие върху представянето на столичани, реагирайки най-адекватно при меле след корнер. Бранителят отигра обстановката с красива задна ножица, като единствено страничният дирек избави безпределно сюрпризирания и беззащитен в тази секунда Иван Караджов.

Юношата на Славия и някогашен капитан на клуба - Емил Мартинов, можеше да накаже родния си отбор след мощен шут от междинна отдалеченост, който в 10-ата минута бе много покрай мечтаната цел. Атака по-късно Светослав Вуцов трябваше да избавя и изстрел по земя на Тонислав Йорданов.
 Снимка 526861
Източник:

Минутите бяха едвам 13, само че рисковите офанзиви на Арда нямаха край. При следващата такава, единствено с едно допиране, Спас Делев промуши кълбото сред Александров и Сораков. Топката стигна до присъединилия се краен защитник Милен Желев, който обаче бе сломен от съвършено избавяне с една ръка на Вуцов.

След малко мъртвило, разумното се случи в 26-ата минута, когато Арда доближи до откриващото попадение. Иван Тилев пласира на отлична позиция центрирането си от корнер. Бранителят на гостите Алекс Петков се измъкна от Георги Вълчев, с цел да насочи в мрежата на противника. Това беше и негов дебютен гол след прекосяването му в кърджалийския отбор от Левски.

С това обаче не завършиха и неприятните вести за славистите. Опитният Дарко Тасевски се контузи без контакт с конкурент и по този начин на Златомир Загорчич се наложи да пуска наложително в игра Влади Узунов.

Две минути преди почивката, " златен " късмет се откри пред Славия за равнене на резултата. Радослав Кирилов подсети за огромната си класа, преминавайки елементарно през Лозев и Милен Желев. Видял накъде отиват нещата, вторият фаулира техничаря с №10 в наказателното поле. Реферът Драгомир Драганов видя нарушаването и не се поколеба да уточни дузпата. С виновната задача се нагърби опитният Димитър Рангелов. Изстрелът му от бялата точка обаче бе избавен по ослепителен метод от Иван Караджов.

В началото на втората част гостите от Арда имаха претенциите за дузпа. След центриране от ъглов удар състезател на гостите нанесе удар и топката се удари в ръката на Димитър Рангелов. Реферът Драгомир Драгонов обаче реши, че няма учредения да отсъди углавен удар.

Скоростната техника на Радослав Кирилов още веднъж беше главното оръжие на Славия за смяна на събитията. В 57-ата той литна двама бранители на Арда и шутира с левия си крайник, само че единствено да види по какъв начин Караджов прави рутинно избавяне.
 Снимка 526862
Източник:

Проблемите с непредвидени травми не подминаха и Арда. След няколко по-тежки единоборства след паузата, Спас Делев получи неприятна контузия, която наложи замяната му с универсалния Александър Георгиев.

Късметът покри за повторно Арда в този полуфинал-реванш. Гредата зад Иван Краджов бе ударена още веднъж, този път в 72-ата минута. Владислав Узунов насочи мощна бомба от над 30 метра. А това несъмнено се оказа огромна изненада за стража на гостите...
 Снимка 526860
Източник:

До края Арда се прибра в защита, до момента в който Славия опита всичко по силите си, с цел да стигне до обрата. Калоян Кръстев обаче нямаше шанс в няколкото благоприятни условия, които се откриха пред него за осъществяване на попадение. Всичко това значеше едно - за първи път в своята история - Арда е на край за Купата на България!
 Снимка 526869
Източник:

Финалът за Купата на Българя е плануван за 19 май и ще се играе на националния стадион " Васил Левски ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР