Отборът на Арда приема ЦСКА в отложен мач от 2-ия

...
Отборът на Арда приема ЦСКА в отложен мач от 2-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арда vs. ЦСКА 2:1, Кайседо с пореден гол

Отборът на Арда приема ЦСКА в отсрочен мач от 2-ия кръг на efbet Лига и играят Тонислав Йорданов поведе домакините от дузпа в 32-ата минута, но Жорди Кайседо изравни резултата в добавеното време на пъервата част.

Преди началото на мача спортният шеф на домакините Ивайло Петков награди с плакет и специфична фланелка вратаря Иван Караджов. Причината за това беше, че стражът записа своя мач №100 в професионалния футбол с отбора от Кърджали.

ЦСКА започва надалеч по-настъпателно мача по отношение на Арда, а първият удар пристигна след 65 секунди игра, само че опитът на Жеферсон отлетя доста надалеч от задачата. Давид Кики от Арда нахлу в наказателното поле на "червените " в петата минута, само че Юрген Матей с блестяща изява спря рейда на офанзивния футболист на домакините. Гостите от София проведоха бързо контранападение, а Карло Мухар даде дълъг диагонален пас вдясно за Жорди Кайседо. Еквадорецът бе на съществено разстояние от вратата на Арда, само че реши да насочи удар от придвижване с десния крайник. Топката трансферира излязлия напред Иван Караджов, само че топката се спря в напречната греда на отбора от Кърджали.

След 13 минути игра пък ЦСКА провежда нахлуване отляво посредством Йоан Баи, който изчака присъединилия се по крилото Брадли Мазику. Левият бек върна пас по земя в наказателното поле за непокрития Баи, който бе безусловно непокрит и шутира с десния крайник, само че пъклен неопределено. В 25-ата Георги Йомов шутира през бранител на Арда от наказателното поле на домакините, само че Иван Караджов отрази опита на крилото на ЦСКА. В 28-ата минута Спас Делев получи подаване зад защитата на ЦСКА и финтира Мазику, след което и Димитър Евтимов. Току преди капитанът на Арда да насочи удар обаче Матей изрита в левия крайник звездата на домакините.

Ситуацията бе преразгледана с ВАР, а реферите решиха, че има нарушаване при дейностите на Матей против Делев и реферът Стоянов уточни дузпа за Арда. Същевременно се удостовери, че позицията на Делев при извеждащия пас е била чиста, откакто кракът на Тибо Вион от ЦСКА покрива линията на засадата, след което пристигна решението за нарушаване в наказателното поле. Тонислав Йорданов извърши с все мощ в средата на вратата и откри резултата за "сините ".

Две преди края на първата част вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов трябваше да прави избавяне след мощен удар отдясно на Илия Юруков. След позволения гол играта на ЦСКА стана прекомерно припряна, а "червените " рядко съумяваха да задържат в по-продължителен интервал топката, от което Арда се възползва и продължи да постанова напън по отношение на госта си. В 41-ата Илия Юруков насочи мощен удар по диагонала, само че Евтимов боксира топката в ъглов удар.

Въпреки това ЦСКА получи свободен удар в края на полувремето за фаул на Давид Кики против Тибо Вион, а Хамза Чатакович пласира центриране в наказателното поле на Арда за Жорди Кайседо, който засече от близко с глава и не сбърка - 1:1.

LIVE /

1:0 Тонислав Йорданов (32-дузпа)

1:1 Жорди Кайседо (45+1)

Съдия: Ивайло Стоянов

Стадион: "Арена Арда ", гр. Кърджали

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арда:
12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев (к), 10. Светослав Ковачев, 18. Слободан Рубежич, 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики, 33. Иван Тилев, 70. Христо Иванов, 77. Илия Юруков, 98. Тонислав Йорданов

Треньор: Славко Матич

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион, 2. Юрген Матей (к), 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику, 11. Хамза Чатакович, 24. Карло Мухар, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо, 3. Жеферсон

Треньор: Стойчо Младенов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР