Отборът на Арда Кърджали победи с 3:1 Спартак Варна като

...
Отборът на Арда Кърджали победи с 3:1 Спартак Варна като
Коментари Харесай

Арда не срещна никакви трудности при първата си визита във Варна за сезона

Отборът на Арда Кърджали победи с 3:1 Спартак Варна като посетител в дуел от седмия кръг на Първа лига.

Съставът на Александър Тунчев откри резултата на стадион „ Спартак “ в морската ни столица в 22-ата минута. Светослав Ковачев получи топката в противниковата половина, напредна в наказателното поле на „ соколите “ и комбинира с Тонислав Йорданов. Топката бе върната към Ковачев, който се опита да стреля, само че опитът му бе блокиран от Никола Борисов. Все отново футболистът с №10 от състава на Арда подаде към Йорданов, а някогашният нападател на ЦСКА се разписа в далечния низък десен ъгъл на вратата, защитавана от Иван Дичевски, с удар по диагонала.

Домакините изравниха резултата в 41-ата минута, когато Руслан Черненко центрира отляво от фаул в пеналтерията на гостите от Кърджали, а присъединилият се в офанзива защитник Никола Борисов с глава се разписа в мрежата зад стража Васил Симеонов.

Арда още веднъж излезе напред в резултата в 56-ата минута. Асистентът за първия гол Ковачев проби по десния фланг и пусна топката към Лъчезар Котев на границата на наказателното поле на Спартак, а халфът на „ светлосините “ с акуратен удар от придвижвания прати кълбото тъкмо под горната греда в лявата част на вратата, защитавана от Дичевски.

Две минути след попадението на Котев, „ соколите “ стигнаха до равнене посредством Ивайло Климентов, само че голът му бе анулиран след интервенция от ВАР поради засада на „ осмицата “ на Спартак при асистенцията на Цветан Илиев.

Крайният резултат оформи Иван Коконов в последната минута на постоянното време след асистенция на голмайстора при второто попадение Лъчезар Котев.

В класирането Арда Кърджали събра актив от 12 точки и се изкачи на петото място, на пункт за четвъртия Локомотив Пловдив, който е с мач по-малко. Спартак Варна е финален с една извоювана точки от седем изиграни против.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР