Отборът на Англия се класира за полуфиналите на Световното първенство

...
Отборът на Англия се класира за полуфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Англия намери място на полуфиналите след успех над Швеция

Отборът на Англия се класира за полуфиналите на Световното състезание за първи път от 1990-та година насам, откакто победи Швеция с 2:0 в третия четвъртфинален мач от Мондиал 2018.

На „ Самара Арена “ един против различен се изправиха два от тимовете, които никой не слагаше в сметките преди началото на шампионата, като Англия бе на тази фаза от шампионата на планетата за първи път от 12 години насам, а Швеция – от 24. От самото начало възпитаниците на Гарет Саутгейт направляваха повече топката, само че мъчно стигаха до чисти голови положения. Първата опция в мача се откри пред Хари Кейн в 19-та минута, само че голмайсторът на Трите лъва стреля неопределено от границата на наказателното поле.

Отбраната на Швеция бе записала три сухи мрежи в четирите си мача от началото на шампионата, само че бе разпечатана в 30-та минута, когато централният бранител Хари Магуайър се разписа с глава след центриране от корнер на Ашли Йънг. За бранителя на Лестър Сити това бе първи гол за националния тим в 10-ия му мач с екипа на Англия. В оставащите минути от първото полувреме Рахийм Стърлинг на два пъти бе изведен очи в очи с вратаря на скандинавците Робин Олсен, само че и в двата случая взе неправилно решение и не съумя да го преодолее.

След почивката играчите на Англия, подкрепяни мощно от трибуните, които не спираха да пеят, че международната купа „ се прибира вкъщи “, се възползваха от празните пространства, оставени от футболистите на противника и постоянно създаваха рискове. Решаващият миг в дуела пристигна в 59-та минута, когато Джеси Лингард центрира чудесно към непокрития Деле Али, който от близка позиция не сбърка и прати топката във вратата с глава.

Шведите се пробваха да отговорят и сътвориха няколко положения, само че на три пъти бяха отказани от страхотните намеси на вратаря на Англия Джордан Пикфорд. В последните минути възпитаниците на Яне Андерсон изгубиха вяра за поврат и дуелът се доиграваше, като в последна сметка не паднаха повече голове.

По този метод Англия завоюва с 2:0 и продължава да мечтае за втора международна купа в историята си, а на полуфиналите ще се изправи против домакините от Русия или Хърватия. Двубоят ще се играе на стадион „ Лужники “ в Москва на 11 юли от 21:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР