Отборът на Англия постигна победа с 1:0 над Холандия в

...
Отборът на Англия постигна победа с 1:0 над Холандия в
Коментари Харесай

Англия вгорчи дебюта на Роналд Куман начело на „лалетата“

Отборът на Англия реализира победа с 1:0 над Холандия в контрола, която се игра на стадион „ Амстердам сцена “. Мачът бе част от подготовката на „ трите лъва “ за идните финали в Русия, а голът за триумфа бе дело на Джеси Лингард през втората част. Официален дебют отпред на холандците направи Ронадл Куман.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт направи цели седем промени в състава си спрямо последния мач на „ трите лъва “ против Германия през ноември предходната година. Специалистът заложи на скица 3-5-2, като в предни позиции като титуляри започнаха Маркъс Рашфорд и Рахийм Стърлинг.

В същото време домакините от Холандия се появиха в сграда 3-4-3, а като нападатели в дебюта на Роналд Куман действаха Мемфис Депай, Дост и Куинси Промес. „ Лалетата “ бяха изведени от новия с капитан Върджил ван Дайк.

В игрови проект мачът стартира по-добре за гостите от Англия, които още в първите минути демонстрираха, че ще търсят цялостния триумф в срещата. Още в 8-ата минута обаче селекционерът на „ трите лъва “ Гарет Саутгейт трябваше да извърши насилствена промяна, откакто бранителя Джо Гомес получи контузия и бе сменен. На негово място се появи Хари Магуайър. Малко преди този момент пък Алекс Окслейд Чембърлейн насочи и първия прецизен в мача, стреляйки от над 20 метра.

Постепенно отборът на Роналд Куман изравни играта, само че заплахите пред вратата на Джордан Пикфорд се показваха с няколко далечни удара, които обаче не представляваха компликация за вратаря.

В 32-ата минута Англия пропусна най-хубавата си опция през първата част. След центриране от фаул, капитанът Джордан Хендерсън имаше опция да стреля с глава, само че стреля неопределено в навън.

В продължението на първата част Дани Роуз и Хари Магуайър сбъркаха, позволявайки на Мемфис Депай да отнеме топката и да стреля мощно, само че за благополучие на англичаните право в ръцете на Пикфорд.

Само шест минути след подновяването на играта през втората част гостите имаха съществени учредения да стачкуват, откакто основният рефер на срещата не отсъди дузпа в интерес на англичаните. Маркъс Рашфорд бе изведен в наказателното поле, където бе съборен, само че углавен удар по този начин и не бе отсъден.

Малко по-късно след изпъление на корнер Рахийм Стърлинг и Джордан Хендерсън си попречиха и на няколко пъти не съумяха да насочат удар във вратата и вместо това изкараха топката в навън.

Резултатът в мача бе открит в 59-ата минута, а в воин за гостите се трансформира нападателят на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард. След центриране на Дани Роуз отляво, бранител на Холандия не съумя да избие добре топката и тя попадна в необезпокоявания на границата на наказателното поле Лингард, който не съумя да стреля мощно, само че все пак съумя да преодолее вратаря Зут.

Така англичаните записаха влиятелен триумф над твърд противник като Холандия, чийто отбор обаче не съумя да откри място на финалите в Русия 2018.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР