Отборът на Андерлехт донякъде изненадващо елиминира Виляреал от Лигата на

...
Отборът на Андерлехт донякъде изненадващо елиминира Виляреал от Лигата на
Коментари Харесай

Магически намеси на вратаря класираха Андерлехт за сметка на Виляреал

Отборът на Андерлехт ненапълно изненадващо отстрани Виляреал от Лигата на конференциите след победа с 1:0 като посетител в реванша от осминафиналите. Първият мач в Белгия преди седмица беше приключил 1:1. Ислам Слимани осъществя скъпото попадение в 73-тата минута.

И двата отбора направиха голям брой пропуски - кой от кой по-чисти. Особено фрапантни бяха тези на Жерард Морено в 55-ата и на заменилия го Николас Джаксън в добавеното време, когато вратарят на Андерлехт Барт Вербруген беше паднал на земята, само че нападателите, които бяха пред празната врата, по този начин и не съумяха да осъществят, тъй като стражът откри метод да избави.

Андерлехт, който в предходния стадий се беше справил с Лудогорец, изигра доста положително първо полувреме, в което също се отличи с няколко пропилени благоприятни условия. В края на тази първа част гостуващият тим за малко да си изпати, тъй като Жерард Морено удари греда, а и негов изстрел в мрежата не беше зачетен като гол, тъй като съдията не беше дал сигнал за осъществяването на фал.

В последна сметка решаваща се оказа офанзива на белгийците в 73-тата минута, приключена тъкмо от опитния Слимани, който укрепи тима единствено преди месец. При офанзивата имаше три “тънки ” обстановки за засада, само че и при трите всичко беше изрядно, поради което попадението беше зачетено.

Жребият за четвъртфиналите е в петък от 15:00 часа, като всеки може да се падне с всеки. Самите дуели ще са на 13 и 20 април. На жребия ще станат ясни и евентуалните противници на полуфиналите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР