Отборът на Амиго Северозапад доказа, че е новата голяма сила

...
Отборът на Амиго Северозапад доказа, че е новата голяма сила
Коментари Харесай

Амиго Северозапад е новият футзал хегемон на България

Отборът на Амиго Северозапад потвърди, че е новата огромна мощ в българския футзал, с която всички би трябвало да се преценяват, откакто завоюва шампионската купа за втора поредна година. Триумфът пристигна след победа и във втория мач от финалната серия с Варна Сити, в който съставът на Амиго надви с 4:3. Така след разгромния триумф с 10:5 в първия конфликт първенците подпечатаха трофея и не оставиха подозрение кой е новият футзал хегемон у нас. 

Амиго Северозапад бе основан единствено преди две години, само че нахлу с гръм и тропот в българския футзал, като към този момент е печелил купата във всеки един сезон от съществуването си. По този метод отборът направи на пух и прахуляк очакванията на съперниците, че става дума за " проект- еднодневка ". 

Само за две години Амиго Северозапад съумя да се трансформира в безусловно събитие на родната футболна карта, като провокира цялостен възторг и стартира да играе пред претъпкани зали из цялата страна. Амбициите на отбора от София напълно не стопират дотук - потвърдиха го и двата другарски мача, които Амиго изигра със сръбския първенец КМФ Лозница при започване на април. Това бе първият случай, в който тим от Топ 16 на Европа по футзал идва у нас. 

В лагера на Амиго нееднократно към този момент демонстрираха, че за тях няма невъзможни неща, като са си сложили и последваща извънредно амбициозна цел - клубът ще подаде документи до УЕФА, с които ще кандидатства да бъде хазаин в квалификационните си мачове от идващото издание на Шампионската лига по футзал. Пресявките стартират през август, а първенците на България са подготвени да напишат нова глава от все по-славната си футболна приказка.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР