Отборът на Алпин спечели две точки в надпреварата за Гран

...
Отборът на Алпин спечели две точки в надпреварата за Гран
Коментари Харесай

От Алпин се заканиха да не повтарят грешките от Бахрейн

Отборът на Алпин завоюва две точки в конкуренцията за Гран При на Бахрейн, с която започва сезон 2023 във Формула 1 преди две седмици, с помощта на деветото място на Пиер Гасли. За французина надпреварата на „ Сахир “ бе доста мощно, защото в него той прогресира от дъното на стартовата решетка до деветата си позиция.

Същото обаче не може да бъде казано за неговия съотборник Естебан Окон, който даже не видя карирания байрак в първия старт за годината. От Алпин избраха да спрат своя водач десетина тура преди финала след множеството санкции, които той получи в хода на конкуренцията.

Първата глоба (5 секунди) му бе дадена поради неверно позициониране на стартовата решетка. При нейното изтърпяване по време на първия пит стоп един от механиците стартира да работи по колата на Окон прекомерно рано и за това водачът получи нова наказване, този път от 10 секунди. След същия този пит стоп, при връщането си на пистата, Окон изключи прекомерно рано ограничителя на скоростта и надвиши скоростта в бокса с 0.1 км/ч, за което получи още едно наказване от 5 секунди.
 От Алпин обясниха От Алпин обясниха " хеттрика " на Окон в Гран При на Бахрейн
С тези общо 20 наказателни секунди Окон загуби всевъзможни шансове да се бори за каквито и да е точки от старта в Бахрейн и по тази причина от Алпин избраха да го приберат в гаража, с цел да запазят неговата задвижваща система.

Преди втория кръг за годината, който ще бъде в Саудитска Арабия този уикенд, ръководителят на френския екип Отмар Шафнауер даде обещание, че грешките, позволени от неговия отбор по време на Гран При на Бахрейн няма да се повтарят.

„ Тръгнахме си от Бахрейн със смесени усеща. От една страна бяхме удовлетворени от извоюваните точки с Пиер, само че въпреки това ние допуснахме прекалено много неточности в хода на уикенда и това не би трябвало да се повтаря.

„ Вярвам, че случилото се с Естебан в надпреварата беше еднократно събитие. Това беше една поредност от неточности, някои негови, други на тима. Сигурен съм, че той и екипът му ще се показват доста по-добре в Саудитска Арабия “, сподели Шафнауер.

Той също по този начин разяснява и капацитета на А523, който към момента не е отключен от страна на Алпин.

„ Сега знаем, че А523 има капацитет. Ние единствено би трябвало да го отключим, а с цел да се случи това ние би трябвало да продължим да работим интензивно. Сезонът е дълъг, ние го открихме с влизане в точките и би трябвало да продължим да натискаме като тим “, съобщи американецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР