Отборът на Алмерия не допусна изненада и победи с 2:1

...
Отборът на Алмерия не допусна изненада и победи с 2:1
Коментари Харесай

Алмерия потопи Елче в Ла Лига 2

Отборът на Алмерия не позволи изненада и победи с 2:1 най-слабия в Ла Лига - Елче, в мач от 33-ия кръг на испанския шампионат.

Загубата значи, че съставът, воден от Себастиан Бекасесе изгуби дефинитивно теоретичните си шансове за оставане в елитната група на Иберийския полуостров, като пет мача преди края отборът изостава на 17 точки от избавителния бряг.

Отборът на Алмерия пък може да диша една концепция по-спокойно, тъй като се откъсна на 5 пункта от “опасната зона ”, само че има и мач повече от първия под чертата - Хетафе.

Иначе домакините започнаха срещата мощно и поведоха в средата на първата част. Попадението падна след 22 минути игра и негов създател бе Лео Баптищао. Втората част стартира сходно на първото полувреме и напълно скоро след подновяването на играта Алмерия вкара нов гол. Този път създател бе Адриан Ембарба и той се разписа в 52-ата минута.

Все отново Елче направи изпадането си не чак толкоз унизително. Гостите съумяха да върнат един гол и да се сбогуват с елита с високо вдигната глава. Автор на попадението бе Есекиел Понсе и то пристигна в първата минута от добавеното време на мача.

Така Елче ще напусне Ла Лига в края на сезона откакто прекара в нея три относително неуверени години, през които се бореше за оцеляването си. През първия си сезон в испанския хайлайф - 2020/2021, Елче приключи директно над чертата с 2 точки над първия изпадащ - Уеска. През сезон 2021/2022 финишира на 13-о място с 4 точки задатък над “опасната зона ”.

През актуалната акция обаче не съумя да се избави и освен, че ще изпадне сигурно, само че и по всяка възможност тимът ще завърши присъединяване си в Ла Лига като финален.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР