Отборът на Алфа Таури имаше един разочароващ сезон 2022 във

...
Отборът на Алфа Таури имаше един разочароващ сезон 2022 във
Коментари Харесай

След разочароващия сезон 2022 Алфа Таури залага на изцяло нова кола за 2023

Отборът на Алфа Таури имаше един разочароващ сезон 2022 във Формула 1, в който приключи на предпоследната позиция с конструкторския шампионат с едвам 35 точки в своя актив. Именно това незадоволително показване е довело до решение на шефовете във Фаенца за 2023 година да се конструира една на практика напълно нова кола.

„ Като изключим скоростната кутия и задното окачване имаме една напълно нова кола “, сподели Тост пред медиите в Ню Йорк късно нощес, по време на представянето на разцветката на AT04.
 Алфа Таури сподели цветовете на AT04 Алфа Таури сподели цветовете на AT04
Той също по този начин разяснява и представянето на неговия отбор през предходната година и съобщи, че една от аргументите за незадоволителните резултати е съществуването на таван на бюджетите.

„ Имахме проблеми с представянето на колата, открихме казуса в хода на сезона. Но поради тавана на бюджетите нямаше по какъв начин да правим нужните промени, с цел да го решим. Затова си казахме, че ще насочим всички запаси към AT04 и успяхме да променим доста неща по нея, а данните от симулатора ни споделят, че сме поели в вярната посока. Дали обаче това е по този начин ще забележим в Бахрейн по време на тестванията “, сподели Тост.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР