Отборът на Алфа Ромео ще гледа да бъде по-ефективен и

...
Отборът на Алфа Ромео ще гледа да бъде по-ефективен и
Коментари Харесай

В Алфа Ромео се целят в по-бързо развитие на колата през 2023

Отборът на Алфа Ромео ще гледа да бъде по-ефективен и бърз в развиването на своя автомобил в хода на сезон 2023 във Формула 1, откакто през предходната акция изостана във втората половина на шампионата.

Базираният в Хинвил екип завоюва цели 51 точки в първите девет кръга през предходната година, само че в останалите 13 записва едвам 4 пункта, минимум от всички тимове на стартовата решетка. Въпреки това отборът съумя да се пребори с Астън Мартин за шестото място в класирането при конструкторите, в което и двата състава приключиха с по 55 пункта. Петото място на Валтери Ботас от Гран При на Емилия-Романя обаче даде преимущество на Алфа Ромео, защото най-хубавото достижение на водачите на Астън Мартин (Себастиан Фетел и Ланс Строл) бяха три шести места от Азербайджан, Сингапур и Япония.

По думите на основния инженер на Алфа Ромео Хави Пухолар тази смяна в разпределението на силите е станало преди лятната пауза, когато противниците на неговия екип са свалили тежестта на своите болиди. В същото време Алфа Ромео нямаше по какъв начин да стори това, защото още от самото началото на годината С42 бе в границите на минималното тегло.
 Как Алфа Ромео ще може да се придвижи напред в класирането? Как Алфа Ромео ще може да се придвижи напред в класирането?
„ Близо до паузата през лятото техните темпово на развиване и приемането на новите елементи беше по-високо от нашето. Мисля, че ние се развивахме със същото движение, само че производството ни беше по-бавно. Точно това наблюдавахме, нашите усъвършенствания пристигаха по-късно.

„ Със сигурност нашата цел през тази година ще е да подобрим това. Определено в случай че получаваме подобренията по-рано ще усещаме изгодите от тях допълнително надпревари, което пък ще ни помогне в борбата в шампионата “, съобщи Пухолар.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР