Отборът на Алфа Ромео имаше много силно начало на сезон

...
Отборът на Алфа Ромео имаше много силно начало на сезон
Коментари Харесай

Ботас: Трябва да спечелим точки, ако искаме да завършим 6-ти

Отборът на Алфа Ромео имаше доста мощно начало на сезон 2022 във Формула 1, откакто Валтери Ботас и Гуаню Джоу завоюваха точки в 7 от първите 9 кръга за годината. От уикенда за Гран При на Англия насам обаче основаният в Хинвил екип има извоювана единствено една единствена точка, с помощта на десетото място на Джоу в Италия.

В същото време преследвачите на Алфа Ромео в шампионата при конструкторите, най-много Астън Мартин, навлязоха в страховит темп и стопиха преднината, която тимът от Хинвил бе построил в първата половина на сезона. Преди финалните четири кръга за годината Алфа Ромео води със седем точки на Астън Мартин в борбата за шестото място при тимовете, а съгласно Ботас за неговия тим ще е наложително да се върне в точките по време на Гран При на Съединени американски щати този уикенд.
 Ботас е удовлетворен от новото предно крило на Алфа Ромео Ботас е удовлетворен от новото предно крило на Алфа Ромео
„ Имахме доста положително неизменност при започване на година и постоянно печелихме точки, само че когато това престане стартира да ти липсва. Трябва да си подсигуряваме шестото място при конструкторите, което значи, че е наложително да спечелим точки “, сподели Ботас преди началото на уикенд в Остин.
 Пуршер сменя Ботас за първата подготовка в Съединени американски щати Пуршер сменя Ботас за първата подготовка в Съединени американски щати
Един от факторите зад слабата форма на Алфа Ромео от последните месеци е ниската надеждност на C42. Според Ботас тя се дължи на дребното километри, които тимът навъртя по време на предсезонните проби в Испания и Бахрейн.

„ Много от проблемите ни бяха поради надеждността, което е ниска тъй като не направихме доста километри зимата. Когато загубиш километри, с които да провериш издръжливостта на дадени съставни елементи в даден миг е ясно, че те ще се повредят. Точно това се и случи.

„ Но аз мисля, че ние научихме доста. Вече сме се фокусирали върху развиването на колата за идната година, тъй че разчитаме доста на това “, изясни финландецът.
 Алфа Ромео може да не прави нова кола за 2023 Алфа Ромео може да не прави нова кола за 2023
Само в последните два старта в Сингапур и Япония Астън Мартин съумя да стопи цели 20 точки от пасива си по отношение на Алфа Ромео, откакто Себастиан Фетел финишира надлежно осми и шести на „ Марина Бей “ и „ Сузука “, а Ланс Строл бе шести в Сингапур и 12-ти в Япония. На „ Марина Бей “ Ботас финишира 11-ти, а Джоу не стигна до финала, до момента в който на „ Сузука “ двамата приключиха надлежно 15-ти и 16-ти.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР