Отборът на Александър Везенков - Олимпиакос, е готов да предложи

...
Отборът на Александър Везенков - Олимпиакос, е готов да предложи
Коментари Харесай

Олимпиакос подписва с най-големия гръцки талант

Отборът на Александър Везенков - Олимпиакос, е подготвен да предложи дълготраен контракт на един от най-големите млади гении в света Лефтерис Манцукас, оповестяват източници на Eurohoops. 16-годишното крило, което ще навърши 17 след няколко дни, записа дебютните си мачове в Еврокупата с екипа на Промитеас през предишния сезон. 207-сантиметровият състезател взе участие в 6 дуела от втория по мощ шампионат в Европа, отчитайки се с по 2.8 точки и 1.2 битки на мач.

Манцукас доби известност с рекордните си 49 точки против юношеския отбор на АЛБА (Берлин) в шампионата на младите гении на Евролигата - Adidas Next Generation Tournament предишния сезон. Средно за целия шампионат той се разписваше с по 32 точки на дуел.

На 14-годишна възраст дебютира в професионалния баскетбол в Гърция, а година по-късно направи първото си присъединяване в Шампионската лига на ФИБА. В дебютния си дуел като титуляр в Гърция той наниза 12 точки за 31 минути точно на Олимпиакос - на 24 май 2017 година Манцукас е наблюдаван и от клубовете в НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР