Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) направи важна крачка към

...
Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) направи важна крачка към
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 с важна крачка към финала за Купата на България

Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) направи значима крачка към класиране на край в шампионата за Купата на България, откакто през днешния ден възпитаниците на Асен Николов се постановиха при визитата си на Рилски състезател (Самоков) с 98:86 (26:18; 28:24; 14:24; 30:20) в първи дуел от полуфиналната серия сред двата отбора.

Димитър Димитров беше най-резултатен за пловдивските „ студенти “ – 22 точки, а Васил Бачев и Мартин Дурчев прибавиха надлежно по 21 и 15 точки.

Дерек Райт беше най-резултатен за домакините – 16 точки, а Димитър Маринчешки и Йордан Бозов завършиха надлежно с по 14 и 13 точки.

Пловдивчани използваха по-добре възможностите през първите две елементи на дуела и справедливо се отдръпнаха на почивката с преднина от 12 точки – 54:42, само че през третата четвърт двата тима си размениха функциите и интригата се завърна с цялостна, откакто Рилски състезател завоюва интервала с 24:14 и стопиха изоставането си до единствено две точки – 66:68.

В последните 10 минути самоковци направиха всичко по силите си, с цел да стигнат до цялостен поврат, само че в решителните моменти се пропукаха, до момента в който под другия панер гостите от Академик Бултекс 99 използваха всяка опция и бързо възвърнаха двуцифрената си преднина, която се резервира до последния съдийски сигнал – 98:86.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР