Отборът Иран постигна много драматична победа с 1:0 над състава

...
Отборът Иран постигна много драматична победа с 1:0 над състава
Коментари Харесай

Автогол повали Мароко срещу Иран в дербито на аутсайдерите от група B


Отборът Иран реализира доста трагична победа с 1:0 над състава на Мароко в първия мач от група B на Световното състезание в Русия. Двата отбора изиграха забавен дуел на стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург, който бе решен в добавеното време. Единственото попадение в мача падна в 95-ата минута, когато влезлият като запаса Азиз Бухадуз си означи безразсъден автогол.

Първото полувреме стартира със сериозен напън на Мароко. Африканският отбор излезе на терена с голямо самочувствие и това си пролича още в началните минути, в които възпитаниците на Ерве Ренар притиснаха съществено своя противник, който от своя страна имаше проблеми в разиграването на топката.

Първата опция за гол пред „ Лъвовете на Атлас “ се откри още в 3-ата минута, когато след корнер на няколко пъти играчи на Мароко пробваха да обстрелват вратата на Иран, само че без триумф. В 19-ата минута пристигна и най-чистото състояние за мароканците. След следващото центриране в наказателното поле на Иран и недоразумение в отбраната на азиатския отбор, топката на два пъти попадна във футболисти на Мароко, само че ударите на Юнес Беланда и капитана Меди Бенатия бяха парирани.

Постепенно играчите на Карлуш Кейрош съумяха да изравнят играта и на собствен ред да погледнат по-смело към противниковата врата. Най-добрата опция за тях пристигна две минути преди края на първата част, когато Сардар Азмун се отскубна от противниковата отбрана и излезе очи в очи с Ел Кажуи, само че стражът на Мароко избави.

След почивката темпото на игра очевидно спадна, като чисти голови обстановки съвсем липсваха. В 80-ата минута офанзивният полузащитник на африканците Хаким Зиеш можеше да се разпише, откакто шутира мощно от границата на наказателното поле, само че стражът на Иран Алираза Бейранванд отрази неговия удар.

Срещата вървеше към разумно нулево тъждество, когато в края на даденото от основния съдия 6-минутно продължение отборът на Иран получи право да извърши фаул, а след последвалото центриране в наказателното поле на Мароко влезлият като запаса Азиз Бухадуз с глава изпрати топката неспасяемо в личната си врата.

Така азиатският отбор започва присъединяване си на Мондиала с победа, след която краткотрайно оглави класирането в групата с актив от 3 точки. По-късно през днешния ден е и другият мач в тази група – огромното дерби сред Испания и европейския първенец Португалия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР