Отборът Ферари представи пилотиските състави, с които ще се завърне

...
Отборът Ферари представи пилотиските състави, с които ще се завърне
Коментари Харесай

Ферари обяви пилотите си за Льо Ман

Отборът Ферари показа пилотиските сформира, с които ще се завърне в топ класа на Световния шампионат за устойчивост и „ 24-те часа на Льо Ман “ след близо половин век.

През 2023 Скудерията ще направи своя дебют в Hypercar с прототипа 499Р, който е направен по Hypercar разпоредбите, които се употребяват още от Тойота, Пежо и Гликенхаус. Ферари ще взе участие в две коли в шампионата, които ще бъдат с номер 50 и 51.
 Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман
Прототипът с №51 ще бъде поверен на някогашния водач във Формула 1 и сегашна запаса на Скудерия Антонио Джовинаци, който ще си партнира с двамата международни първенци в GTE-Pro от последните два сезона в WEC – Джеймс Каладо и Алесандро Пиер Гиди. Пилотското три на №50 ще включва Антонио Фуоко, Никлас Нилсен и Мигел Молина, които сходно на Каладо и Пиер Гиди също идват в Hypercar след няколко години в GTE-Pro с Ферари.

Сезон 2023 в Световния шампионат за устойчивост стартира на 17 март с „ 1000 благи на Себринг “. Състезанието за „ 24-те часа на Льо Ман “ е планувано за 10 и 11 юни, като с изключение на конкуренциите в Съединени американски щати и Франция календарът на шампионата планува още стартове в Португалия (16 април), Белгия (29 април), Италия (9 юли), Япония (10 септември) и Бахрейн (4 ноември).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР