Отбор на надеждата“ проведе в неделя следобед първия от планираните

...
Отбор на надеждата“ проведе в неделя следобед първия от планираните
Коментари Харесай

„Отбор на надеждата“ започна селекция за световното първенство в Калифорния


„ Отбор на вярата “ организира в неделя следобяд първия от плануваните четири селекционни шампионата за избор на народен тим, който да показва България на международното състезание по футбол за бездомни хора в Сакраменто - столицата на Калифорния, Съединени американски щати. Социалният Мондиал ще се състои в интервала от 8 до 15 юли тази година и в него ще вземат присъединяване играчи от 51 народи. В мъжкия шампионат ще има 48 състава, а в женския – 16, като 13 страни ще имат представители и в двата. Тази година международното състезание за бездомни хора чества своя 20-годишен празник.

В първия селекционен шампионат на „ Отбор на вярата “ взеха присъединяване състезатели от 14 разнообразни обитаеми места, намиращи се в общините София, Сливен, Пазарджик, Петрич, Ракитово и Самоков. Събитието се състоя на Национална футболна база „ Бояна “. Оставащите три селекционни шампионата ще се проведат на същото място на 1, 9 и 23 април от 11:00 часа, като се чака в тях да се включат още обитаеми места. Националният селекционер Борислав Фердинандов има за цел да подбере уголемен състав от общо 10 национални състезатели, като 8 от тях ще заминат за Съединени американски щати.

„ Тази година бяхме принудени да изтеглим селекционните шампионати извънредно рано, защото шампионата е в самото начало на лятото, а процедурата за издаване на визи за Съединени американски щати изисква почти 2 месеца. Същевременно обаче националният селекционер е осведомен с качествата на доста от момчетата, които са били част от плана в предходните 3 години, в които нямаше международни шампионати, поради пандемията от Covid-19 “, разяснява Виктор Кирков, основател и управител на „ Отбор на вярата “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР