Отбивът от пазарните цени ще важи само за горива от

...
Отбивът от пазарните цени ще важи само за горива от
Коментари Харесай

Шофьорите ще показват талоните си на касата, за да ползват 25 стотинки отстъпка за гориво

Отбивът от пазарните цени ще важи единствено за горива от невисок клас, с цел да може да се възползват повече обществено слаби жители. Очаква се това да е реалност от 9 юли.

Счита се, че по-платежоспособните притежатели на по-модерни и скъпи коли обичайно избират горива от по-висок клас. Това значи, горивата с добавки няма да бъдат обхвани от държавната стратегия.

Хората обаче би трябвало да се осведомят авансово дали могат да употребяват отстъпката в бензиностанцията, където зареждат. Големите вериги са поели ангажимент, че ще ползват мярката. Трябва да се покаже талонът на транспортното средство. Процесът ще отнеме повечко време пред касите.

Търговските обекти ще получават парите, които губят по тази мярка, непосредствено от Национална агенция за приходите. Те ще се регистрират като разход, под формата на отплата за семействата и ще се финансират за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и по какъв начин те регистрират към Национална агенция за приходите, защото тези 25 стотинки би трябвало да бъдат възобновени от страната към тях. Това ще се случва с докладите, които те подават., изясняват от ведомството на Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР