Отбелязването на 1 май е световна инициатива с вече 137-годишна

...
Отбелязването на 1 май е световна инициатива с вече 137-годишна
Коментари Харесай

Министър Лазаров алармира за нарастващ недостиг на кадри

Отбелязването на 1 май е международна самодейност с към този момент 137-годишна история, подбудена от битката за отбрана на правата на трудещите се и постигането на почтено възнаграждение и обективни условия на труд. Поколения наред този блян е водил и обединявал публичната сила и в България. Благодарение на това през днешния ден трудовото законодателство на страната ни дава отговор в цялостна степен на най-високите интернационалните стандарти, написа във Facebook страницата на Министерството на труда и обществената политика вицепремиерът и отраслов министър Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност.

В наши дни, когато 8-часовият работен ден от десетилетия се приема за даденост и безработицата е на рекордно ниски равнища, приказваме за риска от ограничение на икономическия напредък заради възходящия дефицит на фрагменти с търсените от работодателите умения в следствие от намаляването на работната мощ и застаряването на популацията.

Наред с всички изгоди за човечеството дигитализацията на труда, актуалните високотехнологични постижения и възходящото потребление на изкуствен интелект ще доведат до закриване на обичайни работни места, предизвестява Лазаров в поздравлението си във връзка Деня на труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР