Отбелязване на Деня на победата все пак в Мариупол е

...
Отбелязване на Деня на победата все пак в Мариупол е
Коментари Харесай

Мариупол днес: 330 метра Георгиевска лента и щурм на Азовстал

Отбелязване на Деня на успеха въпреки всичко в Мариупол е имало. Агенция Новости оповестява, че в централната част на " освободения " град е била опъната 300-метрова Георгиевска лента.

Демонстрацията е станала в сектора сред два паметника на бойците, починали във Втората международна война. Руската редакция на BBC разгласява малко видео с дрон от акцията, на която се виждат цивилни и военни, сред 200 и 300 души . На видеото се вижда, че фактически централната част на града е изчистена за празничния ден , както от седмица към този момент оповестяват украински източници.

В акцията са взели присъединяване ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин, депутатът от Държавната дума Дмитрий Саблин, ръководителят на Мариуполската градска администрация Константин Ивашченко, националният актьор на Русия Владимир Стеклов, изброява кореспондентът на РИА Новости.

Мариупол, градът, който и досега няма изцяло електроснабдяване и водоснабдяване след траяла два месеца блокада, стана един от знаците на украинската отпор на съветската инвазия. Седмици наред продължиха апелите на интернационалната общественост на най-високо равнище за отваряне на зелени коридори за евакуация на цивилното население. Градът е срутен изцяло.

Днес украински източници оповестяват, че опитът на руснаците за взлом на " Азовстал " промишлената зона, от която доста мъчно Организация на обединените нации и Червения кръст съумяха да изтеглят укрилите се там дами, деца и старци. В подземията на съвсем изцяло сринатият стоманодобивен цех към момента се укриват и не престават отпор членове на полка " Азов " , морски пехотинци от 46-тия полк, а може би още цивилни жители , мъже, съгласно непотвърдена публично информация.

Не е изключено съветските окупатори да възобновят бомбардировките на " Азовстал " в Мариупол с бомбардировачи Ту-22М3 с отдалечен обхват на деяние, заяви представителя на украинското министерство на защитата Александър Мотузяник, представен от УНИАН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР