Отбелязваме месеца на ЛГБТ прайд шествията и отдаваме почит на

...
Отбелязваме месеца на ЛГБТ прайд шествията и отдаваме почит на
Коментари Харесай

Тръмп е първият президент републиканец, поздравил ЛГБТ общността за прайд парадите

Отбелязваме месеца на ЛГБТ прайд шествията и отдаваме респект на изключителния принос, който ЛГБТ хората имат за тази велика нация. Нека дружно подкрепим в символ на взаимност и ЛГБТ хората, живеещи в десетки страни по света, където те са наказвани, вкарвани в пандизите и даже екзекутирани единствено поради половата си ориентировка. "

С тази думи, публикувани в профила му в " Туитър ", американският президент Доналд Тръмп стана предишния петък първияj държавен глава на Съединени американски щати от Републиканската партия, обществено подкрепил месеца, в който всяка година от половин век насам хомосексуалната общественост притегля с шествия и събития вниманието към себе си и дискриминирането и омразата, на която продължава да е подлагана.

" Моята администрация предприе световна акция за декриминализиране на хомосексуалността и прикани всички страни да се причислят към нас в това изпитание ", написа още Тръмп.

Белият дом обичайно популяризира заявления за отбелязване на съответни дати или акции, с които се означават значими за нацията събития - за правата и мястото в обществото на дамите, чернокожите, възрастните и така нататък Откакто е на власт от януари 2017 година Доналд Тръмп не е заемал позиция ЛГБТ месеца (бел.ред. - да не се бърка с месеца на ЛГБТ историята, който се отбелязва в Съединени американски щати, Канада и Великобритания) и в този момент го направи не с разгласа за битка с предразсъдъците и дискриминирането (както го сториха Бил Клинтън и Барак Обама), а с туит.

Юни е определен поради това, че през 1969 година в този месец избухват вълнения в Ню Йорк поради нападателни полицейски акции в дребния хотел " Стоунуол ин ", известен измежду гей общността. Бунтът се счита за мотивът, по който другояче разпокъсаната общественост се сплотява за отбрана, гледище за права и промени в законодателството.
Историческата реакция на Тръмп бе посрещната с приветствия, само че и с съмнение и песимизъм от ЛГБТ общността в Съединени американски щати и представители на демократичните среди. От Демократическата партия, да вземем за пример, незабавно отвърнаха с " Вие се пробвате да демонтирате отбраната от дискриминация на ЛГБТК американците в опазването на здравето, жилищното настаняване и заетостта. Искате да отречете съществуването на трансполовите хора. Стореното до момента от Вас приказва единствено за себе си и то няма да се промени единствено от един туит ".

По време на кандидатпрезидентската си акция Тръмп изтъкваше, че е по-добрият избор за ЛГБТ общността от Хилъри Клинтън, която единствено говорела, до момента в който той предприемал съответни дейности. Той е и първият претендент на Републиканската партия, загатнал ЛГБТ общността в речта си при приемане на номинацията на партийния конгрес. Неговият избирателен екип и сега предлага по 24 $ тениски със знака на дъгата, с които да финансира акцията за преизбирането му през 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР