Отбелязваме 151 години от гибелта на Васил Левски. В страната

...
Отбелязваме 151 години от гибелта на Васил Левски. В страната
Коментари Харесай

151 години от гибелта на Васил Левски - в Карлово е кулминацията на проявите

Отбелязваме 151 години от гибелта на Васил Левски. В страната на доста места ще има възпоменателни церемонии.

В Карлово през днешния ден е кулминационната точка на деянията. Пред паметника на Апостола на свободата в града ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще одобри строя на представителните роти от Карловския гарнизон и ще произнесе слово във връзка годишнината от гибелта на нашия воин.

Много хора от цялата страна се чака да дойдат тук пред паметника на Апостола в 18:00 часа, с цел да се поклонят пред героичния героизъм на националния воин.

18 февруари е една от най-тъжните дати в историята. Дата, в която България губи най-великия си наследник, отдал живота и делото си за свободата на страната.

" Надеждата е, че тези младежи, които през днешния ден изпълват и музея, и родния град на Васил Левски и тези, които ще се поклонят на доста места в България, а и отвън нея, пред паметника на Апостола, ще последват заветите на Левски. Коректната дата съгласно историческата просвета фактически е 18 февруари, защото обесването на Васил Левски по остарелия Юлианския календар е изрично на 6 февруари. От доста години в разнообразни селища в действителност 18 е датата, на която се прекланяме пред подвига на Левски и считам, че в Карлово би следвало също датата да бъде 18 февруари ", съобщи пред Българска национална телевизия шефът на НМ " Васил Левски " Дора Чаушева.

В памет на Апостола учениците от СУ " Васил Левски " ще показват възпоменателен театър " Моят Левски ".

Вижте още в директното включване на Станислава Христозова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР