Отбелязваме 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев. Годишнинaта

...
Отбелязваме 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев. Годишнинaта
Коментари Харесай

150 години от рождението на революционера Гоце Делчев

Отбелязваме 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев. Годишнинaта ще се празнува на редица места в България и Северна Македония. Кулминацията на събитията у нас ще бъде в Благоевград.

Очаква се там да бъдат министър председателят Кирил Петков и президентът Румен Радев. Припомняме, че във вторник Радев се самоизолира, откакто брачната половинка му Десислава Радева даде позитивен тест за Ковид-19. Тъй като е с бустерна доза ваксина, според новата заповед на здравния министър, той може да се освободи от карантината, в случай че PCR пробата му е негативен на 72-ия час след слагането му под изолираност. Така стана и след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, когато се оказа, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е с Ковид-19.

А в Северна Македония страната ни ще бъде показана от делегация отпред с външния министър Теодора Генчовска. Тя ще сервира цветя на гроба на Гоце Делчев, дружно с министъра на културата и заместник-министъра на външните работи на Северна Македония.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР