Отбелязва се също, че общата европейска подкрепа за страната и

...
Отбелязва се също, че общата европейска подкрепа за страната и
Коментари Харесай

ЕК е изплатила последната за годината вноска от 1,5 млрд. евро от...

Отбелязва се също, че общата европейска поддръжка за страната и нейните жители доближава близо 85 милиарда от 2022 година насам с обезпечаването на филантропична, икономическа и военна помощ, както и със средствата за посрещане на украинските бежанци в Европейски Съюз.

 

Уточнява се, че отпуснатите през днешния ден средства са за изплащането на заплати и пенсии, за поддръжката на съществени публични услуги, измежду които работата на лечебни заведения, учебни заведения, и за обезпечаване на жилища за разселените поради войната, инициирана от Русия. Предвижда се помощта да послужи също за възобновяване на разрушената от съветските удари инфраструктура.

 

На 14 декември Европейска комисия разгласи, че Украйна сполучливо е изпълнила контрактуваните условия и условията за транспарантно и дейно потребление на средствата. В известието се споделя, че страната е подхванала стъпки за възстановяване на върховенството на закона и за независимостта на Специализираната прокуратура за битка с корупцията. Украинските управляващи са определили началник на службата за битка с корупцията и са подобрили процеса за асортимент на съдии.

 

Еврокомисията напомня, че през юни предложи бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година да бъде нараснал с 50 милиарда евро поради потребностите на Украйна. На 1 февруари следващата година Европейският съвет още веднъж ще разиска измененията в бюджета, откакто не доближи до единогласие по-рано този месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР