Отбелязва се, че получените у нас миналата година молби са

...
Отбелязва се, че получените у нас миналата година молби са
Коментари Харесай

2% от молбите за убежище в ЕС миналата година са били подадени в България

Отбелязва се, че получените у нас предходната година молби са били 3028. Най-много молби са били подадени в Германия (33 513 или 27 на сто), Франция (16 784 или 14 на сто) и Италия (15 524 или 13 на сто), следват Испания (10 на сто), Гърция (9 на сто), Австрия (8 на сто), Нидерландия (4 на сто), Белгия и Швейцария с по три %. Всички останали страни в Европейски Съюз са получили остатъка от седем % от молбите.

Допълва се, че у нас най-често молби са подавали жители на Сирия, Афганистан и Мароко. Миналата година нашата страна е издала 874 решения по импортираните молби, от които 447 са били позитивни. За решение от българските управляващи остават 15 782 случая, сочи европейската статистика.

В Германия решение чакат 218 856 молби, в Испания 160 195, а в Италия - 147 401 молби.

Темата за бежанците в Европа провокира нови страхове у нас през последните дни, откакто Съветът на Европейски Съюз удостовери, че България и Румъния ще се причислят към Шенгенското пространство на 31 март, започвайки от въздушните и морските граници. Причината е, че Австрия е сложила 5 условия, измежду които България и Румъния да одобряват бързо търсещите леговище хора, които са влезнали на териториите им. В общественото пространство се завъртя информация, че Австрия е настояла България да одобри 6000 бежанци от Сирия и Афганистан, което ръководещите изрично дефинират като подправена вест. От опозицията обаче не са са уверени в това.

" В момента България към този момент е на трето място по подадени заявки от незаконни емигранти за леговище. С признатите от държавното управление ни условия за влизане в Шенген за броени месеци ще станем първата страна в Европейски Съюз, което ще ни трансформира в най-големия бежански лагер в света ", съобщи преди ден водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в пост в обществената мрежа във фейсбук, представен от пресцентъра на партията. По думите му поради дребното и непрекъснато намаляващо население на страната, това " ще докара и до бърза и необратима замяна на популацията на България ".  " С влизането ни в Шенген до 10 години българската страна нито ще е българска, нито ще е страна ", разяснява още Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР