Отбелязаха 20-годишнината от терора в Ню Йорк на мемориална церемония

...
Отбелязаха 20-годишнината от терора в Ню Йорк на мемориална церемония
Коментари Харесай

Отбелязаха 20-годишнината от терора в Ню Йорк на церемония пред Пентагона

Отбелязаха 20-годишнината от терора в Ню Йорк на мемориална гала пред Пентагона, в покрайнините на Вашингтон. Близки и родственици на починалите при терористичния акт на 11 септември се събраха и уважиха паметта на жертвите.

Точно в 09:37 ч., минутата, в която самолетът се врязва в постройката на Пентагона, присъстващите на церемонията отдадоха респект с минута безмълвие.
Снимка: bTV
В публикувано от Белия дом видеопослание, американският президент прикани за обединяване и отдаде респект към починалите при терористичните офанзиви.

„ Надяваме се, че 20 година по-късно споменът за околните ви кара да се усмихвате, въпреки и в това време да ви просълзява. В дните, които последваха 11 септември, видяхме невъобразим подвиг. Видяхме и нещо доста рядко срещано - същинско чувство за национално единение “, съобщи той.

Според английския министър председател терористите не са съумели да пречупят човешкия дух.
Снимка: bTV
„ Те не можаха да разклатят нашата религия в свободата и демокрацията. Не съумяха да разделят нациите, нито да ни накарат да изоставим нашите полезности и да живеем в непрекъснат боязън “, добави той.

Писмо до Джо Байдън изпрати и кралица Елизабет II, а от българското външно министерство написаха, че днешният ден припомня за отговорността да помним, за дълга да отстояваме споделените си полезности и да пазиме солидарно идеалите си в дух на самоотвержено единение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР