Отава. Учредяването на Група за приятелство с България в парламента

...
Отава. Учредяването на Група за приятелство с България в парламента
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев: Парламентарното сътрудничество между България и Канада е от съществено значение за двустранните отношения

Отава. Учредяването на Група за другарство с България в Народното събрание на Канада е стъпка към обогатяването на двустранното парламентарно съдействие, която дава подтик на връзките ни в доста сфери “. Това съобщи заместник-министър Георг Георгиев пред представители на Групата за другарство с България в канадския парламент, оповестиха от пресцентъра на министерството . Той се срещна с канадските парламентаристи в границите на работната си аудиенция в северноамериканската страна. Група за другарство с България в Парламента на Канада е основана за пръв път през 2014 година
По време на диалога заместник-министър Георгиев акцентира, че отпадането от 1 декември 2017 година на визите за всички български жители, както и почналото авансово използване на СЕТА, ще имат извънредно удобен резултат за двустранните търговско-икономически контакти. По думите му значителен принос за развиването на другарството сред страните има и българската общественост в Канада, която наброява към 80 000 души.
„ Високо оценяваме поддръжката на Групата за другарство към плана за признание на българския език като заем за завършващите гимназиален курс в Британска Колумбия “, съобщи още Георг Георгиев. Той добави, че включването на българския език в програмата на провинциалното министерство на образованието ще издигне статута му.
От своя страна съпредседателят на Групата Йоана Мартин показа, че има предпочитание да провежда посещаване на канадска парламентарна делегация в София в интервала април - май 2018 година по отношение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР