Отава е готова да изпрати ограничен брой военни в Украйна,

...
Отава е готова да изпрати ограничен брой военни в Украйна,
Коментари Харесай

Ясна, небойна роля: Канада е готова да изпрати военни в Украйна

Отава е подготвена да изпрати стеснен брой военни в Украйна, само че единствено за образование на украински бойци, а не за присъединяване във военни дейности, сподели канадският министър на защитата Бил Блеър в изявление за Toronto Star, оповестено на 29 февруари.

След срещата на върха на европейските водачи на 26 февруари в Париж френският президент Еманюел Макрон допусна, че изпращането на западни войски на терен в Украйна не може да бъде „ изключено “ в бъдеще, добавяйки, че няма консенсус по отношение на сходен ход.
Според Блеър Канада е отворена да изпрати избран брой свои бойци в " ясна, небойна роля " в Украйна, с цел да образоват украинските бойци, при изискване че интервенциите ще се организират надалеч от фронтовата линия.
Канада е една от шестте страни от НАТО, които са подписали съглашения за помощ в сигурността с Украйна, което включва " всеобхватна поддръжка " за Украйна през идващите 10 години.
След изказването на Макрон канадският министър на защитата, дружно с водачите на Германия, Англия и други европейски страни-членки на НАТО, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, изключиха изпращането на западни войски в Украйна.
По-късно естонският министър председател Кая Калас означи, че европейските водачи не би трябвало да изключват тази опция, заявявайки, че това може да е " сигнал към Русия ".
По време на двучасово послание за положението на нацията на 29 февруари съветският президент Владимир Путин заплаши с „ трагични последствия “, в случай че войски на НАТО бъдат изпратени в Украйна, потвърждавайки, че поддръжката на Запада за Киев „ рискува спор с нуклеарни оръжия “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР