От зоологическата градина в Стара Загора уверяват, че няма опасност

...
От зоологическата градина в Стара Загора уверяват, че няма опасност
Коментари Харесай

Два сибирски тигъра - мъжки и женски, са починали в Старозагорския зоопарк

От зоологическата градина в Стара Загора твърдят, че няма заплаха зоопаркът да остане без тигър.  Бял тигър - единствен от този тип в България,  е измежду най-атрактивните екземпляри там.

 

Два сибирски тигъра  - мъжки и женски, са  умряли в Старозагорския зоопарк,  съобщи Българска национална телевизия. Това е станало през зимата, само че за гибелта им се разбра едвам в този момент.

Нито един от двата тигъра не е претендирал по-специфични грижи. През зимата са им били основани подобаващи условия, обясниха от зоопарка. Въпреки това през декември е починал  тигърът Ширхан . Той е в Старозагорския зоопарк от 2010 година, настанен е там, откакто беше иззет от частни лица. 17-годишният тигър е  развил заболяване.

" Това е лимитът може би или малко повече, само че това е много над междинна възраст за подобен тип животно. При аутопсията се оказа, че е развил  сепсис,  вследствие на една гангрена в предния десен крак, което е документирано. " - изясни доктор Радослав Михайлов, шеф зоопарка в Стара Загора.

Месец след него умира и  женската тигрица , която е на 14 години. Тя е получила инфектиране, което се е оказало съдбовно за живота й.

" Другото животно - женското, е с един  перитонит . Това е инфектиране на коремната празнина с възпалителна течност в нея, при което мъчно се оцелява. " - уточни доктор Михайлов.

 

фото: http aogagarin.com

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР