От здравното министерство обявиха кои хора не трябва да се

...
От здравното министерство обявиха кои хора не трябва да се
Коментари Харесай

Ето кои хора не трябва да се имунизират с ваксината на Pfizer/BioNTech

От здравното министерство оповестиха кои хора не би трябвало да се имунизират с Comirnaty /ваксинатан а Pfizer/BioNTech/ против COVID-19: 

Всеки с тежка алергия към съставен елемент на ваксина та (т.е. подобен, който предизвиква анафилаксия или изисква здравна намеса);

Тези на възраст под избраната в късите характерности на продуктите;

Хора, които сега са в изолираност или имат признаци на COVID-19; тези хора могат да се имунизират, откакто приключат с изолацията и след преустановяването на всичките им признаци.

Хора, които могат да се имунизират след разискване на изгодите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ доктор:

Hora с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;

Бременни жени; Кърмещи жени;

Хора с имунокомпрометиращи заболявания;

Хора, които са на терапия с антикоагуланти. 

Хора, които би трябвало да следват специфични процедури:

Лица с анамнеза за тежка алергия (изискваща здравна намеса) към нещо друго от ваксина или инжекционно лекарство може да получи ваксина та, само че би трябвало да остане за здравно наблюдаване в продължение на 30 минути след приемане на ваксина та.

Хората, които неотдавна са боледували от COVID-19 и са били лекувани с антитяло-базирани лечения (напр. с моноклонални антитела или реконвалесцентна плазма), би трябвало да изчакат до 90 дни след лекуването, с цел да бъдат имунизирани. 

Хората с известна експозиция на COVID-19 би трябвало да изчакат, до момента в който карантината им завърши, преди да се имунизират (освен в случай че не живеят в места с голям брой хора, като старешки дом, изправителен дом или подслон за бездомни, в този случай те могат да бъдат имунизирани по време на интервал на карантина).

Хората, които са получили друга ваксина (не-COVID-19 ваксина ), би трябвало да изчакат най-малко 14 дни, преди да получат ваксина против COVID-19. По същия метод, в случай че човек е получил ваксина та против COVID-19, той би трябвало да изчака минимум 14 дни, преди да получи други ваксини (ваксини, които не са против COVID-19).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР