От заводите на BMW, от 1929-та година до днес, са

...
От заводите на BMW, от 1929-та година до днес, са
Коментари Харесай

10 редки BMW-та, за които може и да не сте чували

От заводите на BMW, от 1929-та година до през днешния ден, са излезли доста и най-различни забавни коли, част от които са се трансформирали в паметни за баварският авто производител. Сред тях има и такива за които, евентуално не са чували дори и огромна част от почитателите на BMW. Повечето от тях са концептуални модели, създадени в единични бройки, само че с неповторим дизайн и темперамент.

Вижте 10 от най-уникалните измежду тях:

1 BMW. 528i GT Coupé

Това е още едно създание на каросерийното ателие Frua, този път въз основата на петата серия на BMW. Дизайнерите удължават каросерията, само че тя е единствено с две порти. Така я трансформират в нещо, което прилича на днешния вид фастбек.

2. BMW Karmann Asso Di Quadri

Хечбекът Asso Di Quadri е дело на легендата в автомобилния дизайн Джорджето Джуджаро и се появява на бял свят през 1976-та година . Автомобилът е бил очакван като сериен, само че плана не е осъществен. Впоследствие този дизай е употребен при основаването на VW Scirocco.

3. BMW 1602 Electro-Antrieb

Първото електрическо BMW се появява още през 1972 година и е направено особено за Олимпийските игри в Мюнхен . Интересното е, че колата може да изминава с един заряд 60 км и доближава оптималната скорост от 100 км/ч.

4. BMW Hurricane

Този грациозен първообраз е дело на група немски студенти и е изработен въз основата на серийното BMW 1800ti и Ferrari 250 LM. В него са употребявани и елементи от Volvo, Fiat и Jaguar. BMW Hurrican е основан през далечната 1967 година, само че довършителните работи по него не престават чак до 1975 година. Автомобилът е оборудван с двулитров мотор с мощ 120 коня.-->

5. BMW 2000 ti Coupé

Идеята на тази версия е да бъде направена по-стилна визия на BMW 2000 ti. Купето се появява през 1968 година и е направено от италианското ателие Frua. Впоследствие му се инсталира мотор 1,990 куб. см мощ 120 конски сили.

6. BMW 2800 Spicup

Дизайнерите на Bertone трансформират BMW 2800 CS в този грациозен кабриолет, през далечната 1969 година. Любопитно е, че за този неповторим модел се намира богат покупател, който по-късно си го кара постоянно по европейските пътища.

7. BMW Turbo

В проектирането на концептуален суперавтомобил оказват помощ инженерите от Lamborghini. Turbo е основан също особено за Олимпиадата в Мюнхен през 1972 година Впоследствие тази кола еволюира в именитото купе BMW M1.

8. BMW E30 M3 Pickup

Този пикап въз основата на M3 е основан през 1986 година с една-единствена цел. А тя е била да може бързо да доставя аварийни елементи на територията на завода. Никога не е въображаемо за серийна версия на бързия пикап.

9. BMW Ur-Roadster

Кабриолетът BMW Ur-Roadster се появява на бял свят през 1990 година и на процедура се явява един от първите прототипи на серийното BMW Z3. За благополучие серийната версия е доста по-елегантна и стилна.

10. BMW Nazca C2

Концептуалния състезателен модел BMW Nazca е определян като едно от най-хубавите творения на дизайнера Джорджето Джуджаро и ItalDesign. Обтекаемото BMW дори е било планувано за серийно произвеждане, само че по-късно е решено ресурсите да се насочат върху създаването на нов мотор за McLaren F1 и този план е зарязан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР