От заседанието на ЦИК стана ясно че към членовете й

...
От заседанието на ЦИК стана ясно че към членовете й
Коментари Харесай

Към членовете на ЦИК са отправяни заплахи за живота им

От съвещанието на ЦИК стана ясно че към членовете й са отправяни закани за живота им по телефоните. Те молиха Министерство на вътрешните работи да проверява случая, като в това време се спречкаха и започнаха да се съпоставят “със селски пъдари ” и да окачаствяват изявленията си като “просташки ”. Някои от тях избраха да четат стихотворения.

“Заплахи по отношение на физическо оцеляване, кой дърпа конците, на кого служат – всеки от сътрудниците е получил друг по брой и тип известия, в това число и със закани за тяхната целокупност. Моля ЦИК да предприеме нужните дейности за осведоми способените органи за протичащото се с членовете неотложно ”, сподели Георги Баханов, който в умозаключение съобщи, че някой желае Комисията да прави работата си под опасност и напън. Той предложи да се изпратят до Министерство на вътрешните работи номерата, от които са получени заканите. Те са пристигнали през позвънявания, СМС-и и вайбър.

След Баханов се включи Севинч Солакова, която разясни, че постоянно гласоподава уверено и че са я попитали “колко коства ”

Това й напомнило за стихотворение на Константин Павлов, което тя показа на сътрудниците си:

“Аз безпределно почитам себе си и държа да ми се има вяра без знамения. Всичките наранени от мен полуискрено, полунарочно питат какъв брой коствам. Колко коствам? Сигурно ще сбъркате. Стойността си самичък ще изчисля марксически: Тя е равна навръх труда изразходван в себепроизводството ми на човек ”, приключи тя пред Комисията с гледище да престанат позвъняванията й, защото решението на ЦИК за анулация на машинния избор към този момент е обжалвано пред Върховен административен съд.

Ерхан Чаушев съобщи, че той също е получавал закани. Номерата са били и от страната, и от чужбина. Заговори и за фейсбук групи за напън.

“Романтизмът от дълго време мина. Ако ще връщаме мутренските времена, е друга работа ”, сподели той.

Заради изявлението му обаче Цветозар Томов се обърна към председателката на ЦИК:

“Моля ви да поддържате реда в залата и да не позволявате никой член на комисията да крещи като селски пазач ”.

Чаушев от своя страна пък отговори на Томов:

“Сензорните усещания на обособените членове надали са изключително мерило, с цел да се дават дебелашки избрания за този, който не може да излезе от личните си сензорни усещания ”.

С 12 гласа “за ” ЦИК реши да изпратти писмо доминистъра на Министерство на вътрешните работи и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, в което ще се посочат номерата, от които са пристигнали заканите.

Цветозар Томов поддържа предлагането. Той обаче изясни, че не желае името му да попада в писмото, защото той не е получил закани.

По-рано през днешния ден телефонните номера на членовете на комисията бяха публикувани в интернет, а консуматори призоваваха да бъдат питани за какво са отменили машинното гласоподаване, съобщи 24 часа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР