От запад-северозапад днес валежите ще спират, след обяд и облачността

...
От запад-северозапад днес валежите ще спират, след обяд и облачността
Коментари Харесай

Времето се пооправя, но за съвсем кратко

От запад-северозапад през днешния ден преваляванията ще стопират, след обяд и облачността ще стартира да се раздира и понижава. В утринните часове към момента на обособени места в северозападните региони има условия за формиране на поледици. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България - сдържан. Максималните температури ще са от 3°-4° в северозападните региони до 13°-14° тук-там в Южна България, в София - към 8°, написа.

В планините още сутринта преваляванията ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира, тук-там и да понижава. Ще духа мощен и плевел западен вятър, който до вечерта ще отслабне до сдържан. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморието ще има забележителна облачност и валежи от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра, тук-там и намалее. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максимални температури - сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През идващите дни вятърът ще е от юг и с него ще се затопли още, в събота минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската низина, където ще се задържат температурни инверсии. В петък облачността ще е най-вече забележителна, вероятността за превалявания е дребна. В събота по-късно денем от северозапад, а в неделя от север-североизток ще нахлува леден въздух. 

Облачността ще се вплътни и от северозапад на югоизток на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в планините над 1500 m - от сняг. Температурите ще се намалят доста. През първите дни от новата седмица преваляванията ще спрат. Вятърът ще е от североизток, слаб до сдържан. Облачността ще е най-вече забележителна. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5° и 0°, а оптималните - от 0° до 5°, малко по-високи по Черноморието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР