От запад облачността ще се увеличи и до сутринта на

...
От запад облачността ще се увеличи и до сутринта на
Коментари Харесай

Ноември ни посреща с дъжд

От запад облачността ще се усили и до сутринта на доста места в Западна България и Централния Предбалкан ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще са сред 10° и 15°, в София – към 12°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намали още и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.

През деня облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време, най-късно в Източна България. Ще остане прохладно, ще духа сдържан до мощен западен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са от 18° – 20° в Северозападна България до 23° – 25° в югоизточните региони от страната. В София оптималната температура ще е към 19°. През нощта против четвъртък облачността още веднъж ще се усили.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна в следобедните часове, само че ще е без превалявания. Сутринта към момента ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад, само че след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са сред 21° и 25°. Температурата на морската вода е 17°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде прохладно със мощен вятър от западната четвърт. Преди обяд над масивите от Западна България и в региона на Централен Балкан облачността ще е забележителна и тук-там там ще превали дъжд. След обяд от запад облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР