От запад на изток ще има временни увеличения на облачността

...
От запад на изток ще има временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Слънчево време на изток, с превалявания на запад в сряда

От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в Западна България, ще превали временен дъжд . В утринните часове тук-там по северното крайбрежие ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан вятър от югозапад, който след обяд краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред 6° и 12°, в София – към 8°, на морския бряг - от 14° до 18°, а максималните- сред 22° и 28°, в София – към 22°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там, основно по северното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. След обяд облачността краткотрайно ще се усили. Ще духа сдържан вятър от югоизток, който по здрач ще стартира да се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

И в планините от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в масивите в Западна България, ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен вятър от югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

В четвъртък времето ще бъде най-вече слънчево. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно и сутринта тук-там в низините, котловините и към водните басейни ще бъде мъгливо. В множеството региони минималните температури ще бъдат сред 10 и 15°, а оптималните - сред 25° и 30°. В петък облачността ще се усили и тук-там в Западна и Централна България ще превали. Температурите ще останат съвсем без смяна, само че след обяд ще стартира захлаждане.

През почивните дни ще има променлива облачност, по-често забележителна в събота, когато в южните и източните региони от страната ще има и превалявания. Вятърът от северозапад краткотрайно ще се усили, в неделя ще отслабне и ще се ориентира от север. Температурите ще се намаляват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР