От задълбочаването на нерешените проблеми от предишните избори е разтревожен

...
От задълбочаването на нерешените проблеми от предишните избори е разтревожен
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Една камера не гарантира честността на изборите

От задълбочаването на нерешените проблеми от предходните избори е угрижен Общественият съвет към ЦИК. В студиото на Euronews Bulgaria Стоил Цицелков от съвета означи, че пет седмици преди изборите доста въпроси към момента остават без отговори.
Записано е в закона, че в действително време би трябвало да се запише броенето на бюлетини след края на изборния ден, само че към момента следва да се реши по какъв начин това механически ще се случи. Всички имаме цифрови камери на телефоните си и сега въпросът е какво качество ще има този запис. Знаем, че няма интернет на всички места и, че ще има притежател, само че това повдига повече въпроси, в сравнение с отговори както сме коментирали преди.
„ Проблемът с тези камери е какво ще се стане, когато една от тях не работи. Трябва да имаме ясни правила, тъй като това ще се случи и не би трябвало тази обстановка да хвърля сянка върху честността на изборите. Най-малкото, тъй като една камера не може да подсигурява коректността, подсигуряват я квалифицираните членове на СИК, които са тренирани и изпратени от партии “ , разяснява изборният специалист.

Той добави, че повода за терзанието му са неподготвените членове, които ще са в комисиите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР