От Ювентус са изпратили писма както до Реал Мадрид, така

...
От Ювентус са изпратили писма както до Реал Мадрид, така
Коментари Харесай

Ювентус информира Реал Мадрид и Барселона, че напуска Суперлигата

От Ювентус са изпратили писма както до Реал Мадрид, по този начин и до Барселона, с които са уведомили двата испански гранда, че “бианконерите ” са стартирали правна процедура за овакантяване на Суперлигата, оповестява Relevo. Въпросният бюрократичен развой ще продължи няколко седмици, като от торинския клуб са уверени в своето решение да изоставят смелия план за нов общоевропейски шампионат.

Както е известно, Ювентус, Реал Мадрид и Барселона са единствените три тима, които до момента защитаваха концепцията за основаване на Суперлигата. Първоначално цели 12 от топ клубовете в Европа се включиха в тази самодейност, само че в границите на едвам 48 часа тя беше изоставена от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Милан и Интер.

Доскорошният президент на Ювентус - Андреа Аниели беше измежду най-върлите последователи за стартирането на Суперлигата, само че след известно съмнение новото клубно управление е решило да се разграничи от въпросния план. Най-вероятно този ход е част от идно съглашение на “Старата госпожа ” с УЕФА, с цел да може клубът да избегне тежка глоба. Рекордьорът по трофеи на Италия е разследван от евроцентралата за нарушение на Финансовия феърплей, като имаше клюки за допустимо изхвърляне от евротурнирите.

Ако обаче Юве в действителност напусне плана за Суперлигата, то най-вероятно тимът ще бъде позволен до присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР